(video) DENSO scoate la vânzare prin dealeri Toyota un film special pentru încălzirea farurilor

Chiar recent am scris despre o soluție anunţată de o companie din Finlanda privind problema îngheţării sau aburirii farurilor LED a maşinilor pe timp rece. Însă dacă aceea se poate considera un prototip, atunci DENSO, producătorul şi furnizorul de componente auto care este parte a Toyota Group, va scoate la vânzare o alternativă chiar de la 1 decembrie 2020.

Filmul transparent încălzit poate fi instalat pe aproape orice mașină a concernului Toyota. În Japonia, acesta va fi vândut prin dealerii Toyota de la 1 decembrie curent. Acolo va fi oferit ca opţiune iniţial pentru modele precum Prius, Noah, Voxy și Esquire. Şi nu este deloc ieftin – 25.000 de yeni bucata (aproximativ 203 euro, fără taxe).

Sistemul de încălzire în miniatură, ingenios integrat, este pornit automat atunci când temperatura exterioară scade sub cinci grade Celsius şi oprit automat când se înregistrează 20+ grade Celsius! Astfel, filmul poate topi zăpada care se depune și gheața care se poate forma pe un bloc optic, motiv pentru care fluxul de lumină este blocat.

Amintim că farurile cu LED-uri instalate pe multe dintre mașinile moderne sunt caracterizate prin economie de energie și luminozitate sporită. Pe de altă parte, în comparație cu cele cu halogen, cele cu LED-uri emit mai puţină căldură şi raze infraroşii, iar suprafața lămpii nu se încălzește destul, astfel încât zăpada care se lipeşte de suprafaţa din policarbonat a farurilor nu se topește în timpul conducerii prin ninsoare şi vizibilitatea se înrăutățește semnificativ.

Filmul măsoară 70×60 mm (suprafața încălzită este de 66×56 mm). Pelicula specială nu are frică de influențe externe, inclusiv de contactul cu apa în timpul spălărilor în spălătorii. În același timp, producătorul recomandă schimbarea filmului o dată pe an.

Filmul consumă 12W de energie când este activat şi poate funcţiona între temperaturi de -30..+85 grade Celsius.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/