(video) Deşi are tracţiune spate, un nou VW ID.4 participă în aceste zile la primul său raliu în off-road

Un nou VW ID.4 1st Edition RWD, pilotat de celebrul Tanner Foust, participă în aceste zile (25-29 aprilie) în raliul National Off-Road Racing Association (NORRA) Mexican 1000 din peninsula mexicană Baja. SUV-ul a intrat în cursă cu un şasiu modificat, însă a păstrat unitatea de propulsie de serie şi nu cea mai puternică disponibilă pentru moment.

https://www.youtube.com/watch?v=A-M3t4ISaZ8

La inițiativa lui Foust, electromobilul s-a ales cu arcuri sportive în suspensie, cu o gardă la sol mărită cu 50 de mm şi o direcţie modificată. În plus, mașina dispune de un sistem de răcire modernizat, panouri de protecţie suplimentare dedesubt şi noi roţi de mărimi 255/70. În locul celor standard cu jante de 19 inci are unele de 18 inci cu jante OZ Racing şi anvelope Geolandar cu profil înalt.

De propulsie răspunde un singur motor electric instalat pe puntea din spate. Acesta produce 204 CP şi 309 Nm de cuplu. Cu o baterie standard de 82 kWh va putea parcurge până la 400 de km fără reîncărcare, însă s-a adăugat şi un generator de energie portabil, de 50 kW, alimentat cu biocombustibil.

Totodată, s-a eliminat sistemul de climatizare, bancheta din spate şi multe alte panouri interioare pentru a micşora greutatea şi a face astfel economii în termeni de consum de energie electrică. Puteţi vedea că scaunele frontale au fost înlocuite cu unele de curse mult mai uşoare, a fost sudată o cuşcă de protecţie şi până şi geamurile laterale îi sunt unele din policarbonat.

Echipa presupune că aproximativ 98% din distanță poate fi parcursă fără oprire pentru reîncărcare. Anul acesta, traseul raliului se întinde pe o distanţă de 1.836 de kilometri (dintre care circa 1.440 de km prin off-road) şi se va desfăşura în bucle din cauza restricțiilor de călătorie.

Volkswagen ID.4 va fi prima mașină electrică de producție a mărcii care va participa într-un rally raid, însă alte VW-uri cu motoare cu combustie participă la curse de acest format încă din 1967 (un Meyers Manx pe baza lui Beetle a câştigat ediţia inaugurală a NORRA Mexican 1000).

În context vă mai putem spune că premiera noului ID.4 GTX, versiunea cu tracţiune integrală a SUV-ului electric, este programată pentru 28 aprilie curent!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/