(foto) Dacia a lansat în România cel mai scump Duster, sub forma unui pickup

La exact doi ani de la prezentarea prototipului, Dacia lansează în România versiunea Pick-Up a modelului Duster de nouă generaţie, o maşină dezvoltată în colaborare cu Romturingia.

Derivată din vehiculul 4×4 de serie și păstrând cotele de gabarit ale acestuia, versiunea Pick-Up dispune de o benă cu lungimea de 1.65 metri, capabilă să preia o sarcină utilă de 500 kg.

Totuşi, modelul este disponibil doar cu un singur rând de scaune, pentru şofer şi un pasager. Pentru comparaţie Renault Oroch, care era făcut pe baza vechiului Duster, avea cabină dublă şi benă.

Realizat din materiale compozite, pe o structură metalică și beneficiind de un sistem de acționare simplu și practic, oblonul benei păstrează designul exterior al hayonului care echipează modelul standard și integrează, în partea superioară, a treia lampă stop.

Versiunea Duster Pick-Up este echipată cu motorizarea Blue dCi de 115 CP şi cu AWD. Datorită cuplului maxim de 260 Nm la 2.000 rpm, această variantă de propulsie este adaptată oricărui regim de exploatare – în sarcină, la drum întins sau pe teren dificil. Consumul este deosebit de redus, de numai 5.02 litri/100 km în ciclu urban și de 4.93 litri/100 km în ciclu mixt, ceea ce constituie un avantaj major în utilizare.

Versiunea Duster Pick-Up este disponibilă în culoarea Blanc Glacier și este echipată cu jante din aliaj de 16 inci. Vehiculul beneficiază de toate elementele de siguranță aflate în dotarea modelului standard, printre care airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-patinaj, sistem de asistență la demarajul în rampă, sistem de asistență la coborârea pantei, etc.

Comenzile pentru noua versiune sunt deschise începând chiar de astăzi, 22 octombrie, în întreaga rețea comercială Dacia din România. Prețul de achiziție al modelului Duster Pick-up Comfort Blue dCi 115 4WD este de 22.546 de euro cu TVA inclus. Deocamdată nu este clar dacă va fi disponibil şi pe piaţa din Republica Moldova.

SC Romturingia SRL, cu sediul în Câmpulung Muscel, este una dintre cele mai importante companii din România specializate în producția, în conversia și în amenajarea de caroserii pentru autovehicule. Societatea, certificată ISO 9001, este parteneră Groupe Renault din anul 2013.

Romturingia a fost înființată în anul 1994, în orașul Câmpulung Mușcel și are ca principal obiect de activitate producția de caroserii pentru autovehicule, vehicule blindate, vehicule speciale pentru transportul combustibilului, încărcături periculoase ADR, vehicule cu destinații speciale, remorci de toate tipurile și, de asemenea, producția și instalarea suprastructurilor pentru Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi, Toyota, Ford, Mazda și Tata.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/