(video) O navă cu numele fierbinte Sun Rio a livrat un lot de mașini “proaspăt congelate” în Vladivostok

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Imagini virale din portul Vladivostok, principalul port al Federației Ruse la Oceanul Pacific. O navă a ajuns la destinaţie, ieri 27 decembrie, cu zeci de automobile “proaspăt congelate”.

Acestea, puntea navei și toate suprastructurile de la bord pot fi văzute acoperite cu o coajă groasă de gheață de până la câteva zeci de centimetri. Doar în unele locuri se poate ghici marca şi modelul maşinii sub această “glazură”.

Motiv de ironie în această situaţie este şi denumirea navei – Sun Rio (Rio-ul însorit).

Sun Rio navighează în prezent sub pavilionul Panamei subecuatoriale, deşi după lansarea pe ape în 1991 a fost înregistrată pentru prima dată în jurisdicția Japoniei, iar mai târziu a Coreei de Sud.

Crusta de gheață în sine distrează doar privitorii din afară, deşi marinarii nu văd nimic special în ea pentru că uneori se întâmplă să apară.

„Este decembrie, marea este agitată și vântoasă. Apa stropește bordul şi se transformă într-o crustă. Nimic în neregulă. Doar că anul acesta vânturile sunt mult mai puternice decât de obicei. Pentru marinari nu este ceva nou. S-a întâmplat şi înainte, le-am descărcat și nimic ieşit din comun nu a fost.”

Piotr Osiceanskii, căpitan citat de vl.ru

Angajații pieței auto regionale „Зеленый угол” (Colţul Verde) confirmă că iarna mașinile vin adesea în această stare. Înainte de descărcare, marinarii sparg gheața. Se folosește totul: de la reactivi și hidranți de incendiu până la răngi de oţel (lomuri). Se întâmplă ca mașinile să fie avariate în acest caz, însă fără riscuri nu se poate, reieşind din situaţie.

Apropo, doar mașini japoneze pot fi distinse la bord, de exemplu, Honda Fit sau Toyota Tank, deşi nava a venit din Coreea de Sud. Acum cinci zile era la Busan. Sun Rio este deținută de Duwon Shipping Co Ltd și operată de Kyungwon Shipping, ambele înregistrate în Republica Coreea.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise