(video) Dosarul polițistei condamnate pentru accidentul din Sîngera: „E primul caz din RM instrumentat de doi procurori cu poziții diferite”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Oxana Ivanov, avocata victimelor accidentului tragic de la Sîngera, se arată indignată și dezamăgită total de sentința dictată astăzi pentru ex-polițista care a urcat beată la volan și, adormind, a lovit cu mașina câțiva pietoni. Accidentul a fost fatal pentru o tânără mamă.

Aceasta se aștepta la o pedeapsă mai aspră cu închisoare pentru șoferiță (a primit patru, dar risca maximum opt ani). Dar și la încasarea unei despăgubiri financiare mai mare. În schimb, o viață de om luată pe o stradă din Sîngera a fost evaluată la doar puțin peste 10.000 de euro.

Oxana Ivanov a mai declarat despre niște „surprize dubioase în examinarea acestei cauze penale”. Iar întregul caz a fost calificat de dumneaei ca fiind „primul din Republica Moldova în care doi procurori, într-un proces penal, își prezintă diferit poziția”.

De notat că dosarul penal a fost examinat în procedură simplificată, la cererea tinerei polițiste. Asta deși din start, la momentul depunerii declarațiilor, aceasta nu a recunoscut integral circumstanțele producerii accidentului din Sîngera. Asta a stârnit obiecții din partea avocaților care au cerut examinarea în procedură generală.

Cmentariile sunt închise