(video) Tragedia din Sîngera. Polițista beată care a adormit la volan și a lovit mortal o mamă și-a aflat sentința

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura Municipiului Chișinău a obținut condamnarea Feliciei Guțu, tinerei polițiste de 22 de ani care la sfârșitul lunii august din 2023 a urcat în stare de ebrietate la volan și a lovit cu mașina mai mulți pietoni în Sîngera. În rezultat, din imprudență, a fost cauzat decesul unei persoane.

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20 februarie 2024, inculpata a fost condamnată la închisoare pe un termen de 4 ani în penitenciar pentru femei de tip deschis (din maximum opt ani, cât prevede legea pentru această infracțiune), cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate. În total a fost încasată suma de peste 500.000 lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău (în termen de 15 zile).

VIDEO: TV8

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, inculpata, conducând mijlocul de transport de model Toyota Prius pe o stradă din orașul Sîngera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar și anume o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani. Ultima a decedat la fața locului. 

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, iar minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Inculpata și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Felicia Guțu, persoana vinovată de accidentul din Sîngera // FOTO: pulsmedia.md
Felicia Guțu, persoana găsită vinovată de accidentul din Sîngera // FOTO: pulsmedia.md

Vezi și:

Cmentariile sunt închise