(video) Dovada că apariția noii rute de troleibuz pe strada Columna ar fi o greșeală

După ce luni s-a anunţat despre eliminarea locurilor de parcare de pe strada Columna, din perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni şi A. Puşkin, motivul invocat fiind evitarea ambuteiajelor, astăzi a fost lansată o nouă rută de troleibuz a cărei itinerar trece pe acolo.

Iată cum s-a desfășurat astăzi circulația prin zonă. Imaginile au fost surprinse la intersecția străzilor Puşkin şi Columna.

Cauza ambuteiajului temporar format nu a fost nici pe departe maşinile parcate pe partea dreaptă a tronsonului menţionat, pentru că acestea pur şi simplu nu au existat acolo!

https://www.facebook.com/100017052632326/videos/563946544984931

Nouă rută de troleibuz, nr. 28 “str. Ceucari – Parcul de Troleibuze nr. 2”, face legătura între sectorul Botanica și cartierul Poșta Veche, traversând str. Columna în adiacentul Pieței Centrale. Lungimea totală traseului este de 26 km, tur/retur, unde vor circula şase troleibuze clasice din dotarea RTEC, cu un interval de circa 15 minute.

Edilul capitalei a menționat că noua rută va conecta cartierul Poșta Veche cu sectorul Botanica, inițial cu 6 unități, după care se vor face ajustări, în dependență de fluxul de pasageri. De asemenea, Ion Ceban a precizat că în zona străzii E. Doga, pe partea dreaptă vor fi stopate orice opțiuni de parcare, pentru a nu afecta circulația transportului public. Între timp, municipalitatea va propune o nouă viziune de organizare a parcărilor în zona centrală a urbei.

Totodată, e de menționat că linia de contact de pe strada Columna, cu o lungime de peste 2 km este nouă (construită în anii 2020-2021). Aceasta permite transportului electric să circule în zona de centru și spre cartierul Telecentru. De asemenea, rețeaua de contact va fi utilizată în cazurile când sunt prevăzute evenimente de masă în PMAN, iar transportul public va ocoli perimetrul Pieței.

Directorul Î.M. “Regia Transport Electric Chișinău”, Dorin Ciornîi a precizat că noua rută a fost identificată ca o soluție la cererile din partea cetățenilor care locuiesc la Poșta Veche, deoarece linia nr. 25 nu făcea față fluxului de pasageri, deși a fost suplinită cu unități articulate. “Cu această rută, considerăm că va fi soluționată și problema din str. Sarmizegetusa, acolo unde linia nr. 20, cu 5 unități de transport, nu făcea față solicitărilor”.

Ruta de troleibuz nr. 28 va avea următorul itinerar:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/