(video) Drag race: Bugatti Chiron Super Sport vs Tesla Model S Plaid cu Track Package

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Popularitatea echipei britanice CarWow în organizarea de curse drag a ajuns la un nivel suficient de mare pentru a obţine şi implica în competiţii hypercaruri – automobile care pot depăşi viteza de 400 km/h. Pentru prima dată într-o întrecere pe pământ britanic a fost implicat modelul de top din gama Bugatti Chiron – Super Sport.

Şi curios este cine i-a fost rivalul: cel mai puternic şi rapid produs marca Tesla din prezent! Poate face faţă electromobilul unui impunător autoturism cu motor W16? Dacă da, până în ce moment? Te invităm să afli.

Amintim că un Bugatti Chiron Super Sport este pus în mişcare de un motor cu 16 cilindri în W, de 7.993 cm3 şi cu patru turbocompresoare. Produce 1.600 CP şi 1.600 Nm. Este cuplat la un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Tracţiunea este integrală permanentă. Greutatea-i uscată este de 1.995 kg. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 440 km/h.

În cursă a participat o Tesla Model S Plaid cu Track Package. Asta înseamnă un electromobil cu trei motoare electrice, care generează în total 1.020 CP şi 1.420 Nm de cuplu. Cutia de viteze are o singură treaptă pentru modul D. Tracţiunea este integrală. Greutatea i se ridică la aproape 2.2 tone. Acceleraţia 0-100 km/h o poate face în 2.1 secunde, iar viteza maximă se ridică la 322 km/h.

Pachetul Track include jante forjate din aluminiu, anvelope de circuit (pe maşina din imagini s-au folosit anvelope stradale), lichid de frână special, discuri de frână din carbură de carbon și siliciu, alături de etriere forjate dintr-o singură piesă, cu plăcuțe de înaltă performanță.

Cmentariile sunt închise