(video) Drag race: Noul Porsche 911 Turbo S vs Tesla Model X Plaid încărcat complet cu pasageri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Întrecerile pe linie dreaptă sunt mereu interesante. Acestea permit aprecierea dinamicii unui automobil, care își folosește o bună parte a puterii, uneori de la rece, pentru a porni cât mai repede din loc și a tura motorul până la numărul necesar de rotații, moment când devin disponibili toți caii putere anunțați de producător.

De regulă cursele de 402 metri se realizează doar cu şoferul la volan, maximum cu un pasager în dreapta sa, deoarece greutatea suplimentară afectează caracteristicile dinamice. În această ordine de idei, aţi putea intui rezultatul întrecerii dintre un Porsche 911 Turbo S de ultimă generaţie şi o Tesla Model X Plaid cu şase oameni la bord?

Amintim că noul 911 Turbo S este un supercar impresionant, propulsat de un motor boxer twin-turbo de 3.8 litri şi cu şase cilindri, care dezvoltă 650 CP şi 800 Nm de cuplu. Are cutie PDK cu opt trepte şi dublu ambreiaj, tracţiune integrală şi cântăreşte 1.640 kg. De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în 2.7 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 de km/h.

De cealaltă parte, Model X Plaid dispune de trei motoare electrice, aranjate pentru a oferi tracţiune integrală, cât şi aproximativ 1.035 CP. Deşi are fără pasageri o greutate de practic 2.5 tone, poate realiza conform informaţiilor oficiale 0-100 km/h în 2.6 secunde şi rula cu maximum 262 de km/h.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/