(video) Drag race: Un BMW M3 pe steroizi, de la start, poate șterge nasul unui Lucid Air cu peste 1100 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

CarWow a organizat o nouă întrecere pe o pistă de aeroport închisă, iar de această dată competitorii au fost cel mai nou electromobil Lucid Air şi cea mai nouă generaţie de BMW M3, model sport consumator de benzină. Deşi nu sunt concurenți direcţi şi modelul bavarez nu este unul stoc, rezultatele unor exerciții sunt destul de surprinzătoare.

Din fabrică, un BMW M3 Competition xDrive este echipat cu un benzinar de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, care generează 510 CP și 650 Nm, însă în joc a fost pusă o maşină modificată cu 750 CP şi 900 Nm. Cutia automată cu opt trepte și sistemul de tracțiune integrală au rămas cele standard. Cântărește 1.780 kg

Lucid Air în versiunea Dream Performance are la fel AWD, asigurat de două motoare electrice cu 1.111 CP și 1.390 Nm. În același timp, greutatea sa este de 2.383 kg, iar preţul îi este mai mult decât dublu.

În primul sfert de milă, BMW a preluat imediat conducerea și a ajuns primul la linia de sosire, ceea ce i-a surprins chiar și pe șoferi. Victoria din a doua încercare i-a revenit sedanului bavarez, dar în acest caz decalajul faţă de Lucid Air a fost minim, ambele mașini înregistrând un timp de 10.2 secunde.

În două întreceri pe distanţă de jumătate de milă, cu o accelerație de la 80 km/h, mașina electrică și-a putut realiza avantajul în ceea ce privește puterea și cuplul și a finisat prima în ambele cazuri. Iar în testul final de oprire completă de la o viteză de 161 km/h, modelul BMW a câștigat din nou.

Anterior acelaşi Lucid Air a luptat cu Porsche Taycan Turbo S pentru supremaţie:

Cmentariile sunt închise