(video) Dublă pentru Mercedes-AMG la Soci. Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei pentru a patra oară în carieră, deşi Charles Leclerc a reuşit să se califice pentru al patrulea pole position consecutiv din acest sezon. Hamilton a fost ajutat de o strategie corect aleasă de echipa Mercedes-AMG, dar şi de o intervenţie cu safety-car virtual.

Această neutralizare din urmă a apărut după ce Sebastian Vettel a fost obligat să îşi parcheze monopostul într-o zonă nesigură, din cauza unei probleme tehnice.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Echipa germană a reacţionat prompt şi l-a chemat pe Hamilton pentru schimbul de anvelope, iar campionul mondial s-a întors pe circuit în faţa pole-man-ului Charles Leclerc. Mai mult, monegascul a mai pierdut o poziţie şi după următoarea neutralizare, din turul 27, cauzată de George Russell.

Leclerc s-a trezit într-un final pe locul 3, în urma lui Valtteri Bottas. Pilotul Scuderia Ferrari a rămas blocat pe ultima treaptă a podiumului şi Mercedes-AMG a reuşit o nouă dublă pe traseul de la Soci.

Constructorul german nu a pierdut nici o cursă în Rusia din 2014 şi până în prezent. Hamilton şi Bottas au fost despărţiţi de aproape patru secunde, iar la general, britanicul are un avans de 73 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Japoniei, se va desfășura peste două weekend-uri.

Vezi şi: Marele Premiu de F1 al Rusiei s-ar putea muta de la Soci! Putin ar duce tratative cu organizatorii

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/