(video) KIA Sorento a reuşit să treacă prin “Poarta Iadului”

Un SUV KIA Sorento facelift şi-a încercat puterile în off-road prin trecerea de “Poarta Iadului”. Astfel se numeşte un drum în rampă şi printre stânci din preajma orăşelului Moab din statul american Utah.

De regulă pe acolo urcă împătimiţi de off-road cu maşini modificate marca Jeep, însă de această dată în zonă a fost observat un “străin”.

Maşina care a trebuit să se confrunte cu un teren accidentat a fost un KIA Sorento facelit care nu a suportat careva modificări semnificative. Echipa care a organizat experimentul s-a aşteptat la unele greutăţi şi de aceea a schimbat anvelopele standard cu unele pentru off-road BFGoodrich KO2, a demontat complet barele stabilizatoare, iar dedesubt a instalat panouri de protecţie.

Vezi şi: (video) În pantă abruptă cu 150 de km/h. Vezi de ce e capabil Range Rover Sport

La volan s-a aflat un expert în deplasarea prin off-road şi rezultatul s-a dovedit a fi spectaculos. După mult fum generat de roţile care încercau să găsească o suprafaţă ideală pentru o aderenţă cât mai bună şi momente în care barele de protecţie erau cât pe ce să fie deteriorate, SUV-ul a reuşit să treacă acest traseu.

Astfel, s-a constat că modelul KIA Sorento nu este doar o maşină care poate fi folosită pentru a transporta copii de la şcoală acasă şi invers, ci şi una care poate înfrunta într-o oarecare măsură off-road-ul.

Vezi şi: (video) Maşini care fac imposibilul. Vezi cum se urcă pe stânci cu o declivitate foarte mare

Cmentariile sunt închise