(video) „După normele europene, toate podurile ar trebui date jos!” Este o minune că cele din Chişinău încă nu au cedat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fiecare al patrulea pod de pe drumurile naționale este în stare tehnică nesatisfăcătoare, nu asigură condiţiile minime de siguranță a circulației și necesită înlocuirea sau consolidarea structurii de rezistenţă. Reprezentanții ASD recunosc: dacă am analiza starea lor prin calculul normelor europene, toate ar trebui demolate și construite altele noi! S-a ajuns la o stare proastă a lucrurilor pentru că, timp de aproape 20 de ani, podurile din Republica Moldova au fost lăsate de izbeliște.

Deseori, pentru efectuarea lucrărilor de reparație a podurilor sunt contractate companii internaționale, întrucât în R. Moldova numărul firmelor specializate în acest gen de lucrări poate fi numărat pe degete. Mai mult, nu avem nicio firmă specializată în mentenanța podurilor!

Dar cel mai bizar lucru este că, dacă la nivel național în infrastructura podurilor se intervine constant, în mun. Chișinău de aproape două decenii nu a mai fost reparat capital NICIUN pod, deși starea tehnică a cel puțin două dintre ele este nesatisfăcătoare, iar în capitală este zilnic un flux uriaş de autovehicule!

Ziarul de Gardă a studiat subiectul şi a pregătit un material care scoate la iveală problemele şi neajunsurile acestor importante obiecte de infrastructură.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise