(video) Era unul din doar şase! Un Lamborghini Aventador cu 1250 de CP, ars de tot într-un tunel din Praga

Seara zilei de joi, 16 ianuarie, a fost ca o tragedie pentru proprietarul unui ultra rar supercar Mansory Lamborghini Aventador “Carbonado”. Maşina sa a fost distrusă de flăcări în clipe numărate, iar pompierii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic şi nu au mai economisit apă în a stinge incendiul.

Lumea a pierdut un alt Lamborghini. De data aceasta, însă, o “rară” operă de artă pregătită încă acum câţiva ani de atelierul german de tuning Mansory.

Incidentul s-a întâmplat în complexul de tunele Blanka din Praga, în jurul orei 16:00, în timp ce era condus. Cu toate acestea, în timp ce șoferul s-a oprit și a început să facă față incendiului, caroseria-i din fibră de carbon a ars într-o asemenea măsură încât pompierii nu au mai putut să-l salveze. Flăcările au ajuns sub control rapid ulterior, dar între timp sportiva s-a transformat în scrum.

Complexul de tunele Blanka a fost imediat închis pe ambele sensuri timp de aproape două ore şi jumătate, ceea ce a dat peste cap traficul, asta pentru că a fost nevoie de ceva timp pentru ca sistemul de ventilație să scoată fumul afară. Din fericire nimeni nu a avut de suferit.

Conform informațiilor preliminare, cauza producerii incidentului ar trebui să fie o defecțiune tehnică a mașinii. Prima estimare a pagubelor, aparent încă sobră a pompierilor din Praga, este de cinci milioane de coroane (200.000 de euro), însă cel mai probabil nu ştiau ce automobil de fapt a ars.

Potrivit Blesk.cz, proprietarul mașinii ar trebui să fie salonul din Praga SF Motors, specializat în vânzarea de mașini de lux. Conform surselor, maşina tocmai ieşise dintr-un service, unde a fost dusă din cauza unei defecțiuni în cablaj. “A fost condusă aproximativ patru kilometri și a început să ardă”, a declarat pentru Blesk o sursă apropiată dealerului.

Acest Lamborghini Aventador cu motor V12 natural aspirat este o versiune specială şi limitată la doar şase exemplare, cu o caroserie făcută în totalitate din fibră de carbon.

Materialul uşor se găseşte şi pe alte elemente, inclusiv “sub capotă”, acolo unde propulsorul a fost modificat să producă 1.250 de CP în loc de cei 700 din uzină. Astfel, un asemenea supercar este capabil să facă 0-100 de km/h în doar 2.6 secunde.

Prețul de start pe care îl avea maşina în anii 2012-2013 era de 500.000 de euro.

https://autoblog.md/foto-atelierul-mansory-a-creat-un-lamborghini-exclusiv-doar-pentru-un-singur-om-de-pe-glob/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/