(video) Excursie online printr-unul dintre cele mai mari muzee auto din lume! Vizitează-l chiar acum, e gratuit

Înregistrarea primului tur virtual, de cel puţin două ore, prin colecţia muzeului auto care este considerat cel mai măreţ din lume, a apărut pe canalu-i oficial de YouTube.

Este vorba despre Petersen Automotive Museum, situat în Los Angeles, renovat în 2015, având o suprafaţă de aproape 10.000 de metri pătraţi şi fiind adăpostul a peste 300 de automobile, una dintre cele mai mari colecții din lume.

Însă pentru că este complet închis pentru public din 2 iulie 2020, proprietarii au decis să înregistreze o excursie online şi absolut gratuită în care se pot vedea peste 200 de exponate. Inclusiv prin asta organizatorii vor să menţină un interes pentru ca într-o bună zi cei care văd aceste imagini să meargă să admire maşinile pe viu.

Directorul adjunct al muzeului Petersen, Michael Bodell, este pe post de gazdă. Cu ajutorul lui puteți face cunoștință cu istoria a două sute de exponate, adăpostite atât în clădirea principală a expoziției, cât și în depozit.

În plus față de rarități, iconice pentru istoria industria auto mondială, în colecția muzeului sunt mașini notabile pentru un motiv sau altul. Acestea sunt, de exemplu, mașini din filme de cult, mașini ale actorilor sau a stelelor muzicale (de exemplu Pantera din 1971 pe care o avusese Elvis Presley), etc.

Bodell arată, de asemenea, publicului virtual o expoziție tematică care s-a deschis cu puțin timp înainte de introducerea lockdown-ului în Statele Unite. Aceasta este o colecție de hot rod-uri personalizate sub denumirea Reclaimed Rust: nouă mașini unice din colecția personală a lui James Hatfield, liderul trupei Metallica, care s-a implicat la propriu în crearea fiecăreia dintre ele.

Din cauza pandemiei globale, valabilitatea acestei expoziții a fost prelungită până în luna martie din 2021, dar nu se știe exact când muzeul va fi redeschis vizitatorilor. Pe când funcţiona în regim obişnuit, biletul pentru un matur costase 16 dolari.

Vezi şi alte două excursii anterioare:

Cmentariile sunt închise