Oamenii de știință au desemnat noul Porsche Taycan drept cea mai inovatoare mașină din lume

Datorită unui total de 27 noi dezvoltări, noul Porsche Taycan este cel mai important motor de inovare de pe piața auto globală. Dintre acestea, 13 sau aproape jumătate, sunt premiere mondiale. Acestea sunt concluziile noului raport AutomotiveINNOVATIONS publicat de Centrul de Management Auto (CAM).

Inovațiile în Porsche-ul electric recunoscute de oamenii de știință de la CAM includ arhitectura sa de 800 de volți, transmisia cu două trepte pe puntea spate, puterea mare de recuperare de până la 265 kW și cea mai bună valoare a coeficientului de rezistenţă aerodinamică din segment (de la 0.22).

Centrul de Management Auto (CAM) este un institut științific independent pentru consultanță strategică și cercetare empirică în domeniul auto și al mobilității la Universitatea de Științe Aplicate (FHDW) din Bergisch Gladbach, Germania. Sub supravegherea directorului centrului, profesorul Stefan Bratzel, oamenii de ştiinţă analizează inovațiile producătorilor globali de automobile din 2005.

În colaborare cu compania de audit și consultanță PricewaterhouseCoopers (PwC), aceștia recunosc cele mai remarcabile inovații în premiile lor anuale. Aproximativ 250 de vehicule de producție au fost evaluate pentru ediţia din 2019/2020.

“Suntem încântați că prima noastră mașină sport complet electrică a obținut atât de repede un loc pe treapta de sus a podiumului în premiile AutomotiveINNOVATIONS. Aceasta este o confirmare fantastică a puterii inovatoare a companiei noastre și a spiritului de pionierat care poate fi găsit la Porsche”, spune Oliver Blume, şeful Porsche.

“Am dezvoltat o mașină nouă cu o echipă nouă și am construit o fabrică complet nouă, neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Inovațiile tehnice, cum ar fi arhitectura noastră de 800 de volți, recunoscută aici prin premiu, permit timpi de încărcare reduşi. Transmisia cu două viteze de pe puntea spate garantează o experiență de conducere unică. Atât agenda comenzilor, cât și feedback-ul clienților sunt foarte pozitive”, a adăugat Blume.

Câștigarea premiului Most Innovative Model continuă o serie de succese, deoarece Porsche Taycan a câștigat deja aproximativ 40 de premii internaționale, mai ales pe principalele sale piețe din Germania, SUA, Marea Britanie și China.

De exemplu, a fost votată Maşina Anului în mai multe concursuri:

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/video-documentar-din-culisele-porsche-unde-si-cum-se-produce-cap-coada-noul-taycan/

https://autoblog.md/video-reportaj-special-intalnire-secreta-cu-taycan-la-praga-cum-ne-a-intalnit-primul-model-electric-porsche/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/