(video) Premieră europeană: Noua, a şaptea generaţie Mitsubishi Colt

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mitsubishi Motors Europa dezvăluie următorul pas în programul său de lansare european pentru 2023 prin noul Colt, la scurt timp după lansarea noului ASX. De la introducerea sa pe piața din Europa în 1978, Colt s-a vândut în peste 1.2 milioane de unități de-a lungul celor șase generații. Noua, a şaptea generație, se bazează pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi disponibilă pentru vânzare începând cu luna octombrie.

Caracteristici cheie:

  • Noul Colt marchează reîntoarcerea Mitsubishi Motors în segmentul compact B european și de asemenea revenirea unei embleme renumite pentru brand. Şi pentru nimeni nu este un secret că maşina este de fapt un Renault Clio facelift.
  • Noul Colt aduce un design dinamic și modern, atât în aspectul exterior cât și în cel interior. Partea frontală, încadrată de lumini full-LED, pare sculptată.
    • Designul luminilor de rulare pe timp de zi LED (DRL) oferă o semnătură unică, integrând designul frontal Mitsubishi Motors – Dynamic Shield. Pe nivelurile de echipare superioare, luminile de zi sunt poziționate sub faruri, accentuând aspectul dinamic al vehiculului. Liniile capotei coboară, evidențiind logoul emblematic Mitsubishi Motors, flancat de sistemul de iluminare.
    • Tema continuă în partea din spate cu emblema Colt și marca Mitsubishi, cu spoilerul și placa de protecție care completează designul, ajutând la întărirea posturii vehiculului.
    • Cinci culori pentru caroserie sunt disponibile.
    • Designul exterior specific urban este accentuat și suplimentar în funcție de echipare: INFORM, INVITE, INTENSE și INSTYLE.
    • Gama simplificată oferă modificări subtile caracterului exterior general printr-o gamă de culori și opțiuni de jante diferite (fiind disponibile jante de oțel de 15 inchi sau de aliaj de 16 ori 17 inchi), oglinzi, spoiler și placa de protecție diferite pentru fiecare nivel de echipare.
  • La interior, finisajele disponibile contribuie la caracterul sofisticat al cabinei cu alegerile de materiale care îmbunătățesc aspectul și atmosfera. Panoul de bord poate fi un Cluster Display de 7.0 inchi sau un Digital Driver Display de 10.0 inchi. Sistemul multimedia Smartphone-link Display Audio poate rula pe un monitor de 7.0 sau 9.3 inchi.
    • În primul rând, siguranța este esențială, iar eCall este standard, dar conectivitatea merge mai departe decât atât, incluzând Apple CarPlay și Android Auto pentru a aduce viața digitală a utilizatorului în cabina noului Colt. Accesarea se realizează prin intermediul ecranului multi-touch sau prin control vocal.
    • Sistemele infotainment sunt susținute de abilitatea de a încărca fără fir telefoanele personale, două porturi USB și opțiunea unui sistem de sunet BOSE Premium care oferă mai multă adâncime și calitate mai bogată conținutului audio redat în cabină.
      • Sistemul de sunet BOSE Premium a fost dezvoltat pentru a furniza sunet cu mai multă adâncime prin cele nouă difuzoare, inclusiv noua tehnologie Fresh Air Subwoofer (FAS). Sistemul FAS este o structură acustică ce elimină nevoia monturilor tradiționale oferind sunet bass în cabină printr-un sistem brevetat de tuburi integrat în structura vehiculului, amplasat în partea dreaptă a portbagajului.
      • Calitatea audio este în continuare îmbunătățită cu șapte canale de egalizare personalizată, EQ cu compensare de viteză și Engine Harmonic Enhancements.
  • Toate echipările vor beneficia de o gamă largă de accesorii, astfel încât clienții să poată personaliza mai mult maşina în funcție de nevoile lor specifice – fie că au nevoie de cârlig de remorcare retractabil, un portbagaj pe plafon sau suport reversibil pentru portbagaj.
  • Motorizări disponibile:
    • Agregatul de bază este un benzinar cu trei cilindri şi volum de un litru, cu injecție multi-punct (1.0 MPI), care dezvoltă 65 CP, cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte.
    • Următorul motor disponibil varianta turbo a acestui benzinar cu trei cilindri (1.0 MPI-T), care dezvoltă 90 CP, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte.
    • Va fi disponibil în Europa și cu un grup motopropulsor electrificat full-hybrid (HEV).
      • Combină un benzinar cu patru cilindri şi volum de 1.6 litri, cuplat la o transmisie automată avansată multi-modală, pentru un total de 145 CP.
      • Sistemul hibrid mai conţine un motor electric de 36 kW, un generator de înaltă tensiune și o baterie de 1.2 kWh pentru a sprijini performantele motorului termic, cu abilitatea de a recupera energie la frânare pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența, ceea ce devine util în mediul urban, unde până la 80% din timpul de condus este bazat pe motorul electric.
    • Sistemul Multi-Sense oferă șoferilor și mai mult control asupra dinamicii vehiculului și manevrabilității, controlate prin SDA, șoferul putând să comute modurile de condus, răspunsul direcției și trenul de rulare pentru a seta maşina conform nevoilor și preferințelor sale. Prin aceeaşi tehnologie se poate ajusta iluminarea ambientală.
  • Noul Colt integrează cele mai noi sisteme de siguranță pasivă și activă, pentru a face condusul mai comod și mai sigur.
    • În centru se află structura consolidată a vehiculului pentru a asigura integritate sporită cabinei, în cazul nefericit al unui eventual incident. Acest element central este însă doar începutul, adăugându-se o serie de airbaguri, tetiere și centuri de siguranță cu pretensionare și limitatoare de încărcare instalate pentru a ajuta la prevenirea rănirii ocupanților.
    • Celorlalți utilizatori ai șoselei li se oferă protecție suplimentară mulțumită unei adaptări a capotei, barei de protecție față și farurilor în caz de impact cu pietoni și zonă mai joasă a parbrizului. Structura este completată de o serie de Sisteme Avansate de Asistență a Șoferului care livrează siguranță activă superioară.
    • Automobilul mai integrează o serie de senzori ultrasonici, camere și radar pentru asigurarea unei vederi 360° a vehiculului și aduce o suită completă de sisteme ADAS vehiculului din segmentul B, ajutându-l să mențină siguranța ocupanților și a celorlalți participanți la trafic, precum și să elimine din potențialul stres asociat condusului.
    • Cruise Control Adaptiv cu Stop & Go, Monitorul cu Vizualizare 360°, Faza Lungă Automată, Avertizarea de Unghi Mort, Sistemul de Atenuare a Coliziunii Frontale, Avertizare la Părăsirea Benzii, Asistentul de Păstrare a Benzii, Asistentul de Parcare, Alerta privind Traficul din Spate și Recunoașterea Indicatoarelor Rutiere sunt doar câteva din sistemele disponibile.
    • Pentru a face experiența la volan cât mai relaxantă au fost incluse mai multe caracteristici de confort, printre care: volan și scaune încălzite, precum și frâna electrică de parcare și sistemul de operare fără cheie – Cheia Smart simte când șoferul se îndepărtează și încuie automat vehiculul când acesta se depărtează la o distanță mai mare de 1 metru față de mașină.

Producția noului Colt va începe în luna septembrie la fabrica Bursa Plant Renault din Turcia, cu livrări începând din luna octombrie. Ca și restul vehiculelor din gamă, va beneficia de: garanție de fabrică de 5 ani / 150.000 km, garanție anti-coroziune de 12 ani, garanție pentru bateria de tracțiune și capacitate de 8 ani / 160.000 km şi asistență pe șosea de 5 ani (pachetul de Asistență Mitsubishi Motors).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise