Tesla reintroduce încărcarea nelimitată, rapidă şi gratuită cu energie pentru noii posesori de Model S şi X

(update 06.08.2019) După aproape trei ani de la încetarea programului atractiv, Tesla reintroduce posibilitatea de a folosi gratuit şi nelimitat staţiile de firmă de încărcare rapidă Supercharger. De acest lucru pot beneficia global persoanele care îşi cumpără noi electromobile Model S şi Model X doar.

Utilizatorii vor avea acces la staţii ori de câte ori vor dori, însă există două “dezavantaje”. Spre deosebire de bateriile de pe Tesla Model 3, care pot fi încărcate cu până la 250 kW, cele de pe Model S/X sunt limitate la doar 150 kW. Respectiv, procesul de încărcare va dura mai mult timp, însă gratuit.

Al doilea dezavantaj este că această “promoţie” este valabilă doar pentru un singur proprietar. Dacă acesta din urmă va decide să vândă electromobilul pe piaţa maşinilor rulate, un al doilea va fi nevoit deja să plătească pentru a avea acces.

Pe de altă parte, în context vorbind, cei care aleg acum să-şi cumpere maşini Model S/X produse înainte de 2017 şi rulate au acces nelimitat la reţeaua de Supercharger-uri.

Potrivit Tesla, la ora actuală în lume există 1.604 staţii cu un total de 14.081 de terminale de încărcare.

Vezi şi: (video) VW AG ar putea ajunge cu încărcătoarele sale în Moldova înainte ca Tesla să o facă


(08.11.2016) Îţi doreşti un automobil marca Tesla? Iată de ce ar trebui să ţi-l comanzi până la sfârşitul lui 2016

Compania Tesla Motors va renunţa începând cu anul 2017 să mai ofere posibilitatea clienţilor săi de a folosi în mod gratuit reţeaua de staţii de reîncărcare Supercharger.

Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al producătorului american de automobile electrice.

FOTO: digjitale.com
FOTO: digjitale.com

Totuşi, proprietarii automobilelor Tesla, comandate din luna ianuarie a anului 2017, vor primi carduri speciale care vor oferi posibilitatea încărcării gratuite cu 400 kWh de energie care va asigura o autonomie de 1.600 de kilometri.

După depăşirea bonusului, clienţii vor fi nevoiţi să plătească o taxă “accesibilă” pentru a se folosi de staţiile de reîncărcare Supercharger. Alte detalii despre această campanie vor fi dezvăluite până la sfârşitul acestui an.

Însă există şi o veste bună. Toţi clienţii actuali ai companiei, dar şi acei care vor reuşi să comande o maşină din gama Tesla până la sfârşit de 2016, nu vor trebui să achite niciun ban pentru folosirea reţelei de reîncărcare.

În prezent în toată lumea funcţionează 734 de staţii de reîncărcare rapidă Supercharger şi acestea se pot regăsi pe patru continente: America de Nord, Europa, Asia şi Australia.

Anterior se vehicula că fără posiblitatea de reîncărcare gratuită vor rămâne doar viitorii proprietari Tesla Model 3. Primele exemplare ale celui mai accesibil model Tesla va fi livrat clienţilor în a doua jumătate a anului 2017.

Vezi şi: Tesla va deschide în acest an o staţie de alimentare cu energie la Chişinău

Cmentariile sunt închise