(video) Premieră europeană: Noul Renault Clio facelift debutează şi în versiunea Esprit Alpine

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renault Clio a fost un succes neîntrerupt de la momentul lansării sale în 1990, 16 milioane de vehicule fiind vândute în întreaga lume până acum! A fost desemnată mașina preferată a Franței, a devenit un bestseller internațional și a câștigat două premii Mașina Anului în Europa.

De cinci generații, este una dintre cele mai emblematice mașini de oraș de pe piață. Și acum s-a reinventat, devenind o ilustrare perfectă a curentului „Nouvelle Vague” al mărcii Renault, plin de cele mai recente descoperiri. Noul său stil este și mai convingător și mai elegant, iar interiorul său șic și distins inaugurează un nou ciclu odată cu prima redare a noului limbaj de design al mărcii.

Caracteristici cheie:

  • La exterior:
    • I-a fost creat pentru a oglindi noul design centrat pe om și pe tehnologie al mărcii Renault. Noul logo Renault, amplasat în centrul părții frontale, este complet redesenat și adaugă expresivitate. Sigla „Nouvel’R” din față, în crom mat-satinat, onorează moștenirea mărcii.
    • Partea frontală a fost complet reproiectată cu volume sculptate și linii rigide și accentuate care îi conferă un aspect modern și dinamic. Grila lărgită în carouri conferă vehiculului un caracter mai puternic și mai sportiv în partea frontală. Efectul de degradeu care merge de la întunecat în zona logoului la mai clar către capete aduce adâncime și tehnicitate.
    • În versiunile Techno și Esprit Alpine, partea inferioară a grilei este acoperită cu o lamelă aerodinamică, direct inspirată din lumea motorsportului. Formele sculptate și liniile accentuate și fațetate aduc o bogăție și un dinamism la partea frontală a mașinii. Lamela preia culoarea caroseriei în finisajul Techno și o nuanță de Gri Schiste Mat în varianta Esprit Alpine.
    • Noul Clio facelift este primul vehicul din seria „Nouvelle Vague” a Renault care are noul sistem de iluminare în partea frontală. Acesta este inspirat de logoul mărcii: de exemplu, luminile de zi cu LED-uri de pe fiecare parte formează jumătăți de romb în sus, evidențiind expresivitatea și sclipirea feței și făcând designul mai consecvent cu imaginea mărcii.
      • Farurile subțiri full-LED, incluse în toate finisajele, sugerează precizie și competență tehnică, ascuțind aspectul mașinii. Acestea sunt mai compacte și combină până la cinci fascicule de lumină high-tech (în loc de trei ca în trecut), care se adaptează automat distribuției luminii între faza lungă și scurtă.
  • Bara spate a fost, de asemenea, reînnoită: forma sa aerodinamică mărește vizual partea din spate, oferă o aderență mai bună la sol și sporește performanțele tehnice ale mașinii. Marginea inferioară este de culoare negru mat în primele două nivele de echipare, negru lucios în versiunea Techno și Gri Schist Mat în varianta Esprit Alpine. Gama include șase difuzoare spate diferite (cu sau fără țevi de evacuare pentru versiunile hibride și în funcție de nivelul de echipare)!
  • Stopurile modernizate includ acum carcase clare, care oferă o privire asupra interiorului – contribuind din nou la aspectul tehnologic și modern al mașinii. Marginile luminoase exterioare ale blocurilor optice spate reflectă modelul de iluminare din partea din față.
  • Noile modele Clio sunt disponibile în șapte culori elegante: Glacier White, Star Black, Shale Grey, Iron Blue, Flame Red, Valencia Orange și Rafale Grey, cu o nouă acoperire în trei straturi care arată opac de la distanță și perlată de aproape.
  • Îmbogățind alură impunătoare a mașinii, jantele distincte au un diametru de până la 17 inchi. Există șase opțiuni în total, inclusiv patru jante din aliaj din aluminiu, disponibile în diferitele echipări. De exemplu, echiparea Techno vine cu jante din aliaj din aluminiu negru, cu diametru de 16 inchi și cu tăiere diamantată. Toate au noul logo Renault, în aluminiu mat, în centrul jantei.
  • Pe toate versiunile, oglinzile au culoarea Noir Etoilé, iar versiunile Techno și Esprit Alpine au antene de tip aripă de rechin.
  • Cu toate schimbările, are practic aceeași dimensiune ca versiunea anterioară: 4.053 mm lungime, 1.988 mm lățime și 1.439 mm înălțime (2.583 mm are în ampatament).
  • La interior:
    • Experiența în interiorul lui Clio facelift este acum și mai bună: compartimentul pasagerilor este mai primitor și mai confortabil. Vor putea fi observate materialele mai nobile și durabile, va putea fi simţită calitatea lor mai mare, potrivit Renault. Spațiul generos și ergonomia sunt încă punctele forte ale vehiculului, oferind tuturor pasagerilor un confort de neegalat.
    • Noile scaune, panourile de uși și bordul versiunii Techno sunt acoperite cu un material sustenabil, care conține până la 60% fibre modale TENCEL, o fibră celulară pe bază de biomasă produsă de Lenzing Group.
      • Contribuind la strategia de decarbonizare a mărcii Renault, Clio facelift nu este doar primul automobil care folosește fibre modale TENCEL, ci este și prima dată când aceste fibre sustenabile sunt folosite extensiv într-un vehicul.
      • Cunoscute pentru moliciunea lor excepțională, aceste fibre sunt făcute dintr-o resursă regenerabilă – lemnul provenit din păduri semi-naturale gestionate sustenabil în Europa. Aceste păduri semi-naturale absorb cantități mari de CO2 și nu necesită îngrășăminte chimice sau irigare artificială.
      • Fibrele modale TENCEL sunt produse utilizând energie regenerabilă și au fost certificate cu Eticheta Ecologică a UE, o etichetă de excelență în domeniul mediului acordată produselor și serviciilor care îndeplinesc standarde ridicate de mediu pe parcursul întregului lor ciclu de viață.
    • Un alt aspect important: nu există piele la bord! În schimb, suprafețele sunt acoperite cu TEP, un material cu acoperire granulată, realizat din fibre bio-sursă și poliester. Un avantaj este că este necesară o cantitate mai mică de apă și energie pentru a vopsi TEP decât pentru a vopsi fibrele în modul tradițional. Aceste două alegeri sunt inspirate din valorile de sustenabilitate ale mărcii.
    • Scaunele emană eleganță și sportivitate. Acestea se învăluie în jurul pasagerilor. Stratul lor gros de spumă este atrăgător, iar tetierele sunt ergonomice, subțiri și elegante. Universul – culorile scaunelor și ale spătarului, cusăturile și decorațiunile – este diferit în fiecare versiune de echipare. Echiparea Esprit Alpine vine cu scaune specifice.
    • Noua planșă de bord include un display digital fără margini, cu o diagonală cuprinsă între 7 și 10 inchi în funcție de echipare. În funcție de țară și versiune, poate fi echipat cu radio și R&GO sau sistemul multimedia Renault Easy Link. Logoul „Nouvel’R” de pe volan adaugă o notă elegantă în habitaclu.
  • După modelul Austral – primul model Renault care a inclus o versiune Esprit Alpine în gama sa – apoi noul Espace, această variantă sportivă, tehnologizată și elegantă este acum disponibilă și pentru Clio, în loc de RS Line! Aceasta îmbină elementele distinctive ale mărcii Alpine cu stilul nou al Renault și ridică intensitatea la un alt nivel.
    • Grila din față subliniază latura sportivă și designul asertiv. Cu ștanțare la cald și un efect de gradient, de la mai închis în centru până la crom strălucitor la exterior, această nouă grilă oferă profunzime și rezistență vehiculului. O linie neagră lucioasă o taie orizontal și se întinde către faruri. Logoul a fost, de asemenea, refăcut și finisajul său exclusiv de aluminiu mat Ice Black accentuează acum caracterul tehnologic al vehiculului. Un logo specific Esprit Alpine a fost adăugat pe aripa față.
    • Lamela Matte Shale Grey din față amintește de mașinile de curse și universul motorsportului pe care acest model îl simbolizează. Panourile laterale și difuzoarele de pe bara din spate au aceeași nuanță. Orificiile aerodinamice de pe bara din spate măresc vizual posteriorul mașinii, conferindu-i un aspect mai sportiv.
    • Finisajul Esprit Alpine vine și pe jantele din aluminiu de 17 inchi care radiază ADN-ul Alpine: sunt diamantate, negre, lăcuite cu vopsea fumurie, în jurul unor centre albastre sau gri (în funcție de culoarea caroseriei), pentru a oferi mai multă dinamicitate, finețe și tehnicitate vehiculului. Insigna Clio de la spate este de culoare Deep Glossy Black.
    • Designul interior este de asemenea specific echipărilor – și sportivitatea și eleganța sa se află într-o clasă proprie. Formele scaunelor sunt mai încăpătoare pentru a oferi mai mult suport lateral și confort sporit. Materialele sunt exclusive, gri deschis în mijlocul scaunului și pe spate pentru a sublinia vibrația sportivă. Lateralele sunt acoperite cu un material mai gros. Există caracteristici tehnice specifice în toate detaliile, inclusiv un model în formă de „Y” pe scaune, care amintește de tricourile sportivilor. Cusătura albastră și litera A a mărcii Alpine aplicată termic pe spătarul scaunului completează această versiune sportivă. Un steag roșu, alb și albastru, simbolizând Franța, este cusut pe lateral.
    • Scaunele din versiunea Esprit Alpine sunt, de asemenea, realizate din materiale sustenabile, inclusiv un material textil care este 65% PET (polietilenă) reciclat la nivelul scaunului și spătarului și un material textil granulat, reciclat în proporție de 13% la nivelul lateralelor scaunului.
    • Alte detalii și îmbunătățiri completează interiorul acestei finisări. De exemplu, volanul a fost proiectat special pentru a captura spiritul Alpine: cusătura dublă în culorile roșu, alb și albastru, materialul perforat și fundalul Deep Glossy Black pentru logoul Ice Black din centrul volanului te incită să pornești motorul. Tabloul de bord prezintă, de asemenea, un drapel francez brodat, centurile de siguranță din față și din spate au margini albastre distinctive (cu excepția celei din mijloc), pedalele sunt din aluminiu, iar pragurile ușilor din față sunt exclusive pentru fiecare echipare.
    • Atunci când te vei aşeza pe scaunul șoferului, ecranul Renault Easy Link se va aprinde și va afişa un mesaj de bun venit cu o secvență care evocă marca Alpine.
  • Clio facelift oferă tuturor celor prezenți la bord și mai mult confort, tehnologii optimizate, care îmbunătățesc calitatea, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Sistemul său multimedia Renault Easy Link, combinat cu setările MULTI-SENSE și douăzeci de sisteme de asistență pentru șofer disponibile, se adaugă la o experiență eminamente intuitivă într-o mașină care ilustrează perfect conceptul de „voiture a vivre”.
    • Noile servicii și conectivitatea de vârf fac modelul mai intuitiv pentru utilizatori. Toate versiunile vin cu un tablou de bord digital de 7 sau 10 inchi. Cel mai mare reproduce hărțile de navigație și se adaptează la modul de conducere și setarea MULTI-SENSE selectată.
    • Vine echipat cu Renault Easy Link, platforma multimedia care oferă acces către o gamă completă de aplicații, inclusiv navigație, întreținere proactivă și infotainment. Renault Easy Link include acum două versiuni care se conectează wireless prin Android Auto și Apple CarPlay: un ecran de 7.0 inchi sau de 9.3 inchi cu navigație încorporată (vine standard pe Clio Esprit Alpine).
    • Aerul condiționat automat, cardul de acces hands-free și încărcătorul wireless pentru smartphone sunt doar trei dintre numeroasele facilități care fac condusul și călătoria mai versatile și mai plăcute ca niciodată.
    • Mai sunt disponibile, de asemenea, scaunul pentru pasager reglabil pe înălțime și cotiera centrală, începând cu echiparea Techno. Toate acestea vin simultan cu un spațiu confortabil pentru pasagerul din spate, în ceea ce privește accesibilitatea și raza genunchilor, dar și un portbagaj cu o capacitate de până la 391 de litri (1.069 cu bancheta rabatată), care îl plasează printre cele mai bune din clasa sa.
    • Un apropo: cea mai bogată echipare Initiale Paris a fost exclusă din gamă la începutul lui 2022.
  • Are 20 de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) pentru a conduce mai ușor și mai sigur ca niciodată. Acestea sunt împărțite în trei familii: Conducere, Parcare și Siguranță. Printre acestea amintim: Active Driver Assist, camera 360° și frânarea activă de urgență cu senzori pentru bicicliști și pietoni. Acest set cuprinzător de sisteme de asistență a șoferului plasează Clio printre cele mai sigure mașini din categoria sa.
    • Active Driver Assist este sinonimă cu un condus fără stres și siguranță de vârf. Acest ADAS combină controlul adaptiv al vitezei de croazieră, Stop & Go și asistența la centrarea benzii, care echivalează cu nivelul 2 de conducere autonomă și simplifică în mod considerabil conducerea pe autostrăzi și în ambuteiaje.
    • Frânarea activă de urgență, care este disponibilă standard, maximizează siguranța, avertizând șoferul în legătură cu orice situație periculoasă. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul frânează automat mașina.
    • Are, de asemenea, o serie de sisteme care fac parcarea mai ușoară, inclusiv asistentul de parcare cu mâinile libere și un set de camere video cu vedere 360° care oferă o vedere panoramică și care combină patru fluxuri pentru a localiza și vizualiza toate obstacolele din jurul vehiculului.
  • Sub capotă:
    • Un asistent de conducere eco pentru toate opțiunile de propulsie îl sfătuiește pe șofer cu privire la cele mai bune modalități de a economisi combustibil și de a reduce astfel emisiile de CO2.
    • Renault a început să integreze tehnologia E-Tech Full Hybrid în mașinile sale – inclusiv Clio – în 2020. Este disponibil, logic, și pe noul Clio facelift, în versiunea E-Tech Full Hybrid de 145 CP.
      • Această tehnologie E-Tech Full Hybrid este rezultatul a peste 150 de brevete, precum și a experienței pe care Renault a acumulat-o pe circuitele de Formula 1 – în special recuperarea și regenerarea energiei. Cu ajutorul ei e mai dinamic și, în același timp, mai eficient.
      • Arhitectura sa – serie paralelă – combină două motoare electrice (un motor de 36 kW și un generator de pornire de înaltă tensiune de 18 kW) cu un motor termic cu patru cilindri şi 1.6 litri volum (de 94 CP), o cutie inteligentă multi modală fără ambreiaj și o baterie de 1.2 kWh.
      • Transmisia motorului termic are patru rapoarte de transmisie, în timp ce motorul electric principal are două. Motorul full hybrid E-Tech oferă astfel până la 14 combinații de funcționare între motorul cu ardere internă și motorul electric pentru o eficiență energetică optimizată.
      • Mașina este alimentată invariabil de motorul electric atunci când pornește și poate folosi motorul electric până la 80% din timp în orașe – reducând consumul cu până la 40% în comparație cu un motor convențional pe benzină. Capacitatea bateriei în zonele urbane este cea mai mare din segmentul de mașini hibride de oraș. Datorită motorizării sale eficiente, emisiile de CO2 sunt limitate, începând de la 93 g/km, ceea ce este remarcabil în acest segment. Toate acestea – în plus față de liniștea de care te bucuri în mașinile electrice și de faptul că nu trebuie să te oprești pentru a încărca bateria.
    • Alternativ, motorul turbo cu trei cilindri TCe 100 GPL este disponibil. Acest sistem îmbunătățește performanța, reducând în același timp consumul și scăzând emisiile de CO2 (cu 8% mai puțin CO2 decât un motor comparabil numai pe benzină). Și se comportă exemplar: atinge cuplul maxim, 170 Nm, la 2.000 rpm, făcându-l mai versatil.
      • Cu cele două rezervoare pline, mașina poate parcurge mai mult de 1.000 km în total. Acest sistem a fost testat, este simplu de utilizat, accesibil și economisește bani în utilizare. Sistemele GPL sunt încorporate din fabrică.
    • Altă alternativă este unitatea TCe 90. Acest motor turbo pe benzină cu trei cilindri si 90 CP, cu un cuplu de 160 Nm și o cutie de viteze manuală cu şase trepte este ușor de utilizat, iar consumul său este printre cele mai bune din clasa sa.
    • Iar şoferii care caută un vehicul urban și periurban economic vor descoperi că motorul 1.0 SCe (trei cilindri aspirați normal) este perfect pentru ei. Are o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, 65 CP putere și 95 Nm cuplu, așa că este foarte ușor de condus în și în jurul orașelor.
    • Într-un final, Blue dCi 100! Acest motor de 100 CP și 260 Nm este perfect pentru utilizare intensivă și pentru flote. Prevăzut cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, care reduce turația motorului la peste 110 km/h, Clio Blue dCi este deosebit de eficient pentru utilizarea pe drumuri de viteză și pe autostradă.
      • De asemenea, îndeplinește cele mai recente standarde de emisii cu sistemul său de reducere catalitică selectivă încorporată, care este considerat cel mai eficient proces de post-combustie pentru reducerea oxidului de azot (NOx).

Actualele hatchback-uri Renault Clio sunt produse în Turcia și Slovenia. Vânzările de mașini actualizate în Europa vor începe în septembrie. Și până atunci, principalul concurent Peugeot 208 va fi restilizat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise