(video) Un unic Jaguar E-type din 1965 şi-a făcut apariţia la Jubileul de Platină a Reginei Elisabeta a II-a

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jaguar Classic a prezentat un Jaguar E-type realizat la comandă în cadrul evenimentul de celebrare a jubileului de platină a Reginei Marii Britanii (Platinum Jubilee Pageant), la 5 iunie 2022. Renovarea unică include o listă cuprinzătoare de modernizări realizate de tehnicienii experți de la Classic Works și vopsea albastră metalizată inspirată de Union Jack.

Unicul E-type și-a făcut debutul alături de alte 15 modele emblematice, inclusiv o selecție de Jaguar E-type importante din punct de vedere istoric, o mașină de curse I-PACE eTROPHY și șapte modele decapotabile, toate purtând Dame celebre. Clientului, încântat să participe, i s-a alăturat dansatorul, modelul și designerul de modă american Eric Underwood pe scaunul pasagerului.

Jaguar Classic creează E-type-uri frumos realizate prin restaurarea modelelor din Seria 1 la specificațiile lor originale. Acest exemplar personalizat merge și mai departe, prezentând întreaga gamă de opţiuni de personalizare disponibilă.

A fost comandat de un client care avea cerințe specifice. Și-a dorit un Roadster fabricat în anul în care s-a născut și finisat după o specificație personalizată. Echipa de la Jaguar Classic s-a pus pe treabă și a depistat un Seria 1 E-type care a fost construit la doar două zile după data nașterii clientului.

În următoarele 12 luni, mașina a suferit o reconstrucție completă, începând cu a sa caroserie. Finisat într-un deep metallic blue, noul albastru a fost amestecat exclusiv de vopsitorie în urma a numeroase consultări și mostre de creații pentru a crea nuanța perfectă pe parcursul mai multor luni.

Interiorul personalizat are tapițerie uimitoare din piele într-o nuanță roşie, inspirată din cea a emblematicelor cutii poştale verticale britanice și a fost finisat manual, folosind metode tradiționale, la atelierul de finisare Jaguar Classic Works.

Odată cu ansamblul caroseriei și cu vopsirea finalizată, echipa de ingineri s-a apucat de remontarea elementelor mecanice – inclusiv o serie de îmbunătățiri. Motorul original de 4.2 litri cu şase cilindri a fost înlocuit cu unul de 4.7 litri, oferind performanțe superioare. Este optimizat pentru conducerea pe drumurile publice și este cuplat la o cutie de viteze cu cinci trepte, special dezvoltată de Jaguar Classic pentru o experiență de condus mai lină, mai silențioasă și mai rafinată.

Suspensia nouă asigură că șasiul poate exploata performanța oferită de grupul său de propulsie, în timp ce jantele mai late, anvelopele și frânele îmbunătățite oferă o aderență și o încredere superioară. Un eşapament sport cu un colector de evacuare custom asigură o coloană sonoră care se potrivește cu al său caracter dinamic.

Tehnologiile moderne includ conectivitate din secolul XXI oferită de sistemul Classic Infotainment, care combină comenzile ecranului tactil, navigația prin satelit și Bluetooth cu un aspect de epocă care este perfect în concordanță cu restul vehiculului. Blocurile optice cu LED-uri aduc, de asemenea, iluminarea la standardele moderne, pentru un plus de încredere în timpul nopții.

O serie de detalii personalizate completează vehiculul, inclusiv o plăcuţă de înmatriculare unică și o placă de bord. În plus, acest E-type albastru unic prezintă câteva elemente inspirate din colecția limitată E-type 60.

În timp ce, cea mai mare parte a proiectului a fost personalizat, anumite elemente sunt disponibile pentru toți proprietarii de E-type. Printre acestea se numără cutia de viteze şi sistemul Classic Infotainment.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise