Aşa-zisa metodă de tâlhărie din România cu folosirea unui cărucior pentru copii s-a dovedit a fi un fake

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O știre despre “metoda bebelușul” ce ar fi folosită de infractori în România, devenită virală în presa de peste Prut şi pe reţele de socializare, s-a dovedit a fi de fapt un fake news. Iată explicația fenomenului care a înnebunit online-ul. Autoritățile au declarat pentru playtech.ro că nu au fost înregistrate astfel de cazuri în țară.

Presa din România a scris recent că a început să fie folosită în țară o metodă de tâlhărie numită “metoda bebelușul”. Aceasta implică așezarea unui cărucior pentru copii la marginea unui drum, astfel încât curioșii să oprească mașina pentru a vedea dacă este sau nu un copil în el. Astfel, aceștia ar deveni victimele hoților ascunși în apropiere.

Un utilizator al platformei Reddit a atras atenția că știrea cu privire la “metoda bebelușul”, ce a fost preluată de presa din România de parcă s-ar fi înregistrat astfel de cazuri recent în țară, este în realitate din America, de acum o săptămână.

Iar reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud au spus:

„Știrea respectivă este un fake news. Nu am avut astfel de cazuri semnalate nici în Bistrița-Năsăud, dar nu au fost semnalate astfel de cazuri nici în alte zone din țară. Fotografiile care însoțesc mesajul nici nu sunt de la noi din țară, sunt de undeva din America. E un fake news cap-coadă.

Imaginile au fost furate de pe Twitter, nu sunt recente, iar postarea inițială este în engleză și nu face referire la vreo metodă de furt, ci la o provocare sau un joc: ”Ce faci dacă vezi asta”, este mesajul care însoțește postarea.

Întreaga discuție despre “metoda bebelușul” s-a inflamat după ce o femeie din Statele Unite ale Americii a scris săptămâna trecută pe rețelele sociale că în timp ce conducea către casă, noaptea, a văzut un cărucior pentru copii abandonat pe marginea drumului. Femeia a publicat și câteva imagini cu acel cărucior.

”Dacă vedeți un cărucior, un scaun de mașină sau orice tip de situație pentru copii singuri în mijlocul pustietății, vă rog, nu ieșiți. Nu ieșiți niciodată din mașină. Întotdeauna sunați autoritățile și lăsați-le să investigheze. Fiți în siguranță”, a scris ea, într-un mesaj ce a devenit viral.

De asemenea, un utilizator al rețelei sociale X (fosta Twitter) a publicat imaginile cu căruciorul abandonat la marginea drumului și a pus întrebarea: ”Ce ai face dacă ai vedea asta?”

Aceste mesaje publicate pe rețelele de socializare au generat numeroase comentarii şi distribuiri. Multă lume a spus că dacă ar vedea un cărucior abandonat la marginea drumului ar continua să conducă sau că ar suna la poliție, pentru că s-ar gândi că ar fi periculos să coboare din mașină, în timp ce alții au recunoscut că ar fi putut să cadă într-o astfel de plasă.

Concluzia: Deşi este numit un fake news, nu se exclude că răufăcători, inclusiv din România, să folosească pe bune metoda în timp ce oamenii vor avea în gând că este o ştire falsă! Fiţi prudenţi!

Cmentariile sunt închise