(foto) Primul program de tuning pentru noul Porsche Taycan vine de la… Hennessey!

Să vezi şi să nu crezi! Atelierul de tuning din Texas, Hennessey Performance Engineering (HPE), anunţă că se orientează mai nou şi spre modificarea maşinilor electrice!

Primul său proiect va fi pe bază de Porsche Taycan, unul dintre cele mai noi de pe piaţă şi primul electromobil de serie din istoria companiei germane.

Vezi neapărat: FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

Poate o companie care construiește unele dintre cele mai rapide și mai puternice vehicule de pe pământ să-şi orienteze de asemenea talentele și resursele pentru a modifica unele dintre cele mai incitante vehicule electrificate? HPE crede că da!

În ultimii 28 de ani, echipa de la Hennessey a făcut “mașini rapide mai rapide” și fiecare dintre aceste vehicule a fost alimentat de un motor cu ardere internă, dar până în prezent. Mai nou, atelierul american se pregăteşte să ofere upgrade-uri de înaltă performanță pentru primul vehicul electrificat cu care vor avea de-a face – noul Porsche Taycan.

“Am planificat de o vreme să facem ceva şi cu vehiculele electrificate. Am simțit că noul Porsche Taycan reprezintă o platformă corectă de la care să începem să modificăm primul nostru EV pe care îl vom avea în casă.

Inițial vom începe cu modificări simple cum ar fi noi jante, anvelope de performanţă, upgrade-uri interioare, precum și unele exterioare, cum ar fi nişte bare de protecţie mai agresive şi cu elemente din fibră de carbon. După aceea vom vedea ce ar putea fi posibil în ceea ce privește adăugarea de mai multă putere”, a declarat John Hennessey, şeful atelierului care îi poartă numele.

HPE intenționează să-şi primească exemplarul său de dezvoltare şi teste la scurt timp după ce Porsche va începe livrările de Taycan în SUA.

“Aproape toți clienții noștri încă mai doresc nişte brute, puternice motoare cu ardere internă. Dar unii dintre ei au început să adauge un electromobil la colecțiile lor pentru sarcinile zilnice. Nu vrem să reinventăm roata pe piața maşinilor electrificate, ci dorim doar să le facem să ruleze puţin mai repede şi mai interesant”, a adăugat John Hennessey.

Amintim că ambele versiuni de start ale lui Porsche Taycan sunt echipate cu câte două motoare electrice, o cutie de viteze spate cu două trepte și o baterie cu o capacitate de 93.4 kWh. Modelul Turbo poate oferi până la 680 CP/850 Nm, iar Turbo S până la 761 CP/1.050 Nm.

Acceleraţiile 0-100 de km/h le pot realiza în 3.2 şi 2.8 secunde respectiv. Autonomiile declarate în ciclu WLTP sunt de până la 450 şi 412 km. Viteza maximă a ambelor modele cu tracțiune integrală este de 260 km/h.

Vezi şi: Primul Porsche Taycan înmatriculat în SUA a fost conectat la cel mai puternic încărcător. Timpul necesar alimentării

Cmentariile sunt închise