Elon Musk spune care e singurul rival pe care îl va avea Tesla

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cel mai mare competitor al Tesla va fi probabil o companie chineză, a declarat directorul general al producătorului de vehicule electrice, Elon Musk, după publicarea rezultatelor financiare pentru 2022. Tesla a câştigat anul trecut mai mult decât a făcut-o vreodată într-un an fiscal, în pofida inflației ridicate, a temerilor privind economia şi a perturbărilor din lanțurile de aprovizionare.

Producătorul de vehicule electrice şi-a majorat profitul cu 128% anul trecut, la 12.6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 51%, la 81.5 miliarde de dolari. În pofida rezultatelor financiare foarte bune, preţul acţiunilor Tesla a scăzut cu aproximativ 65% în 2022.

Întrebat de companiile auto din China, Musk a răspuns: „Ei lucrează cel mai mult şi în cel mai inteligent mod”, fiind cei mai competitivi din lume. „Dacă ar fi să ghicesc, cel mai probabil o firmă din China va fi a doua după Tesla.”

Cel mai mare producător de vehicule electrice din China este BYD Co, care a vândut mai multe modele decât Tesla în 2022, dacă sunt luate în vedere atât vehiculele exclusiv electrice, cât şi cele plug-in hybrid.

Musk a reafirmat că cea mai competitivă piaţă este China. În 2022, Tesla a produs peste 710.000 vehicule electrice acolo, aproximativ 52% din producția sa globală, chiar dacă au fost perturbări din cauza restricţiilor impuse de autoritățile de la Beijing.

Musk a explicat că 2022 a fost un an dificil din cauza întreruperilor de producţie de la fabrica Tesla din China, a costurilor de împrumut mai ridicate şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare. Fără perturbări neaşteptate, producţia Tesla pe plan global ar putea ajunge anul acesta la două milioane de vehicule!

Tesla a anunţat că vrea să-şi extindă producția în 2023 “cât mai rapid posibil” şi continuă să aibă ca obiectiv o creştere anuală de 50%. Model Y se dorește a fi cel mai vândut vehicul electric pe plan mondial.

Cmentariile sunt închise