(video) Scandal în SUA! LAPD şi-a cumpărat maşini electrice de 10 milioane de dolari şi nu le foloseşte

Un scandal de proporţii a cuprins autorităţile din oraşul american Los Angeles, după ce o investigaţie jurnalistică a deconspirat faptul că poliția locală nu utilizează cea mai mare parte dintr-un total de 100 de maşini electrice, cumpărate practic pe banii oamenilor care plătesc impozite.

Lotul de electromobile de model BMW i3 a fost achiziţionat ca parte a unui program ecologic de schimbare a parcului de maşini de patrulare, potrivit CBS Los Angeles.

Potrivit informaţiilor, Departamentul de Poliție din Los Angeles a semnat un contract cu BMW acum aproximativ doi ani, prin care a luat în leasing 100 de mașini electrice i3 și de asemenea le-a cumpărat stații de încărcare.

În total, suma acordului a ajuns la 10.2 milioane de dolari şi se planifica ca acestea să fie folosite ca automobile de serviciu și pentru lucru cu societatea.

Am scris despre asta atunci: Poliţia din Los-Angeles a decis: A dat comandă de BMW-uri i3 în loc de Tesla Model S

Cu toate acestea, după cum au aflat jurnaliștii americani de investigaţie, majoritatea electromobilelor nu au parcurs nici 1.000 de km în toată această perioadă, iar cele mai “uzate” dintre ele au un kilometraj de puţin peste 3.000 de km.

Mai mult, ultimele electromobile nu sunt folosite pentru deplasări oficiale şi de serviciu, ci pentru nevoi personale. De exemplu, ofițerii de poliție le conduc pentru a ajunge la saloane de manichiură, la restaurante sau pentru a transporta copiii proprii la școli.

Vezi şi: (video) Ce are în dotare un polițist în SUA? Prezentarea interesantă făcută de un ofiţer român

Vezi şi: (video) Cum procedează poliția americană dacă un șofer nu vrea să iasă din mașină!

Cei de la CBS Los Angeles au acuzat poliția locală că “arde” banii contribuabililor și de dorința de a-şi face tot mai multă publicitate, asta în loc să înceapă cu adevărat să folosească automobile ecologice.

Anterior, poliția din Los Angeles a declarat că nu se va limita cu cele 100 de exemplare BMW i3. A fost planificată achiziționarea a încă 500 de mașini în termen de cinci ani, dar se pare că acest lucru se va amâna pe o perioadă nedeterminată.

Vezi şi: (galerie foto) 20 cele mai stranii şi neobişnuite maşini folosite de poliţie

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/