(update) Începem treptat să ne pregătim caii de sezonul rece! S-a anunţat un nou Cod Galben de îngheţuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 16.10.2023) Al doilea semnal, anunțată în această după amiază:


(06.10.2023) Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în această după amiază prima avertizare Cod Galben de înghețuri din această toamnă. Va fi în vigoare deocamdată în perioada 9-11 octombrie pe întreg teritoriul ţării.

Temperaturile la suprafața solului pot ajunge între -1°C și -5°C, iar în aer, în anumite zone, se vor situa între -1°C și -2°C.

Astfel de avertizări meteo reprezintă primele semnale pentru şoferi în vederea startului pregătirilor pentru sezonul rece care se apropie.

Trecerea la anvelopele de iarnă, treptat în săptămânile care vin, nu este impusă de legislaţie şi rămâne absolut la discreţia şoferilor, care trebuie să se orienteze după prognozele meteorologilor. Nu ştim exact cât timp va mai fi cald după expirarea acestui Cod Galben, însă apropierea iernii nimeni încă nu a putut-o opri.

Amintim şi recomandarea experţilor, precum că anvelopele de vară pierd din aderenţă şi nu mai prezintă performanţele necesare dacă temperatura de afară este de 7 grade Celsius sau mai mică timp de câteva zile.

Cmentariile sunt închise