(foto) Noul Subaru Levorg este Maşina Anului în Japonia, iar Mazda MX-30 are cel mai reuşit design

Maşina Anului 2020-2021 în Japonia este noua generaţie Subaru Levorg. Premiul acordat în cadrul celei de 41-a ediţii a concursului a rămas acasă, ceremonia fiind transmisă şi de această dată online.

A doua generaţie a modelului Levorg a reuşit să adune 437 de puncte din partea juriului, semnificativ mai mult decât toţi concurenții. Printre cei care au evaluat automobilele participante în concurs se numără 60 dintre cei mai experimentați jurnaliști auto din Japonia.

Break-ul cu iz sportiv a fost apreciat pentru direcția sa excelentă și stabilă, confortul în timpul rulării şi pentru benzinarul său boxer CB18 (1.8 litri, 177 CP). În opinia juraţilor, această unitate constituie vârful a ceea ce a făcut Subaru de-a lungul timpului la capitolul construcție motoare, asta pentru că se caracterizează prin zgomot și vibrații reduse și, în același timp, oferă mașinii o dinamică uimitoare, pe lângă practicabilitate.

Complexul Subaru EyeSight X a primit o laudă separată, iar fiabilitatea funcţionalităţii sale întocmai a fost evaluată la 93%. Sistemul de pilotare semi automatizată poate funcționa la viteze de până la 50 km/h. EyeSight X, printre altele, controlează încetinirea înainte de viraje și se poate opri în terminalele de plată pentru folosirea drumurilor, precum şi oferi suport activ în schimbarea benzilor de circulaţie.

Interiorul maşinii a evoluat semnificativ, iar finisajele sunt potrivite pentru etalonul anilor 2020, au mai notat juraţii. Preţul său de start în Japonia, cu TVA inclus, este de 24.500 de euro.

Lista finaliştilor a fost completată de: Honda Fit – 320 de puncte, Toyota Yaris / GR Yaris – 300 de puncte, Peugeot 208 / e-208 – 141, Land Rover Defender – 105, Audi e-tron Sportback – 65, Mazda MX-30 – 63, BMW Alpina B3 – 25, BMW Seria 2 Gran Coupe – 24, Nissan Kicks – 20 de puncte.

Apropo, s-au acordat şi alte câteva distincţii speciale:

  • Modelele gemene Mitsubishi eK Space/eK X Space şi Nissan Roox – kei car-urile anului

În această ediţie a concursului, competiția a inclus peste 30 de modele (dintre care 10 au ajuns în finală) care au apărut pe piața japoneză între 1 noiembrie 2019 și 31 octombrie 2020. Pentru Subaru este al treilea mare premiu câştigat.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/