(video) Cutremure de pământ puternice în Turcia. Nici cele mai noi drumuri nu au rezistat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O serie de cutremure de pământ puternice au zguduit astăzi ţări din Asia Mică, însă cel mai mult Turcia şi Siria. Un seism cu magnitudinea de 7.8 grade a fost înregistrat când încă mulţi dormeau (ora 4:17) în sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep şi frontiera cu Siria. Iar un alt seism de 7.7 grade a urmat în după amiaza zilei, la 80 de kilometri de epicentrul primului cutremur, după care încă unul de 6.0 grade şi deja multiple replici de sub şase grade.

Evident şi din păcate, această calamitate naturală a provocat distrugeri în masă în termeni de infrastructură, bunuri (inclusiv cu roţi), dar şi cel mai important – de vieţi omeneşti. Bilanţul victimelor la momentul publicării acestui articol: în Turcia sunt peste 1.500 de morţi, peste 9.700 de răniţi şi peste 3.400 de construcții, inclusiv multietajate făcute una cu pământul; în Siria bilanţul provizoriu este de peste 600 de morţi şi peste 1.000 de răniţi.

Mii de imagini sensibile din Turcia şi Siria împânzesc deja spaţiul online şi arată tragediile prin care trec aceste popoare. Însă prin acest articol dorim doar să vă arătăm că nici cele mai noi drumuri nu rezistă unor astfel de intemperii, oricât de calitative, trainice şi în baza celor mai noi tehnologii şi standarde nu ar fi făcute.




Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/