(video) Los Angeles 2019: Premieră mondială – Noul Audi e-tron Sportback

Audi la fel are câteva premiere la Salonul Auto de la Los Angeles. Una dintre ele este noul Audi e-tron Sportback, modelul prezentat preliminar încă la Salonul Auto de la Geneva din martie, dar iată că acum debutează ca model de serie şi este real mai frumos decât modelul original datorită formei coupe a caroseriei.

https://www.youtube.com/watch?v=m-CosLL4GwU

Aşadar, ce trebuie să ştiţi despre noul e-tron Sportback este că al său corp cu acoperiş înclinat spre spate a păstrat lungimea totală (4.901 mm) și lățimea (1.935 mm), dar înălțimea i-a fost redusă cu 13 mm, până la 1.616 mm. Noul profil l-a făcut chiar mai aerodinamic: coeficientul de rezistenţă aerodinamică a fost redus de la 0.28 la 0.25 Cd, datorită acestui fapt fiind posibilă majorarea autonomiei totale cu încă aproximativ 10 km!

Habitaclul său cu cinci locuri pentru pasageri şi cu trei ecrane pe bord este în general același, dar tavanul de deasupra rândului din spate a coborât cu 20 de mm. Volumul portbagajului sub raft a fost redus de la 600 la 555 litri, iar cu bancheta spate rabatată de la 1.665 la 1.595 litri.

Ca şi pe Audi e-tron, pe noul e-tron Sportback a fost păstrat portbagajul de 60 de litri sub capotă, unde se poate depozita un încărcător portabil printre altele.

Din punct de vedere tehnic, e-tron Sportback îl imită pe e-tron-ul original: sunt create pe o platformă modulară numită MLB Evo, cu o suspensie frontală cu braţe dublă și una posterioară multi-link. Standard se oferă perne de aer (suspensie pneumatică cu amortizoare adaptive) prin care garda la sol se poate modifica într-un interval de 76 de mm. Jantele roţilor măsoară 19 inci standard, însă diametrul maxim poate fi de tocmai 22 de inci (maxim 21 pe e-tron-ul obişnuit).

Din start sunt anunţate două motorizări. Cea de bază – Audi e-tron Sportback 50 quattro – este dotată cu câte un motor electric pe fiecare punte, generând în total 313 CP şi 540 Nm de cuplu. Acest model poate face 0-100 km/h în 6.8 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 190 de km/h. Bateria de la bordul său are o capacitate de 71 kWh, poate fi încărcată cu până la 120 kW şi ar trebui să asigure o autonomie de până la 347 de km în ciclu WLTP.

A doua motorizare vine pe versiunea Audi e-tron Sportback 55 quattro. La fel are două motoare, dar care produc în total 360 CP şi 561 Nm de cuplu, în timp ce, pentru un timp scurt, puterea şi cuplul poate creşte până la 408 CP şi 664 Nm. Într-un astfel  de regim acceleraţia 0-100 km/h o poate realiza în 5.7 secunde, iar viteza maximă îi este limitată la 200 de km/h.

Are Audi e-tron Sportback 55 quattro şi o baterie diferită, cu o capacitate de 95 kWh, ce poate fi încărcată mai repede cu până la 150 kW şi poate asigura o autonomie de până la 445 de km. De asemenea, ambele modele pot fi încărcate şi prin terminale cu curent alternativ de 11 kW.

În termeni de dotări, noul e-tron Sportback îl imită pe e-tron-ul de bază, printre opțiuni fiind şi faruri digital matrix LED, și camere în loc de oglinzi retrovizoare, o paletă de culori cu 13 nuanţe (printre care şi noua plasma blue, exclusivă pentru această maşină anume), pachet S line, etc.

Vânzările modelului vor începe de la primăvară, în Germania fiind deja anunţat un preţ de start de 71.350 de euro cu posibilitatea de a fi precomandat.

Pentru a sărbători lansarea noii versiuni, Audi va oferi un e-tron Sportback edition one în ediţie limitată în noua culoare plasma blue. Maşina va avea inclus un pachet exterior S line, oglinzile exterioare virtuale, atașamentele finisate într-un aspect din aluminiu, jante exclusive de 21 inci, etriere de frână portocalii și o trapă panoramică din sticlă. Pragurile iluminate şi proiectoare în uşi vor afişa denumirea “edition one” ca un logo, inclusiv pe pământ. Pentru interior se va oferi posibilitatea de a alege între o selecţie de design suplimentată cu scaune conturate personalizate cu nişte huse exclusive din piele Valcona în culoare Monaco gray sau un pachet S line cu scaune sport, de asemenea tapiţate cu piele Valcona. Echipamentul include, de asemenea, sistemul audio Bang & Olufsen Premium Sound System with front 3D sound, pachetul de sisteme de asistenţă Tour şi faruri matrix LED, care împreună cu stopurile au indicatori dinamici de direcţie.

Vezi şi: (foto) Noua versiune Audi e-tron 50 quattro face SUV-ul electric mai accesibil

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/