(foto) Noua versiune Audi e-tron 50 quattro face SUV-ul electric mai accesibil

O a doua versiune a primului Audi electric de serie, modelul e-tron, va fi în curând disponibil pentru un public mai larg datorită unei noi versiuni de start. Modelul e-tron 50 quattro va fi disponibil alături de e-tron 55 quattro şi mai accesibil decât acesta, având o baterie cu o capacitate de 71 kWh care asigură o autonomie de până la 300 de km.

Automobilul mai este dotat şi cu un sistem de încărcare rapidă care are o putere de 120 kW şi permite atunci când este folosită o staţie de încărcare corespunzătoare ca bateriile să fie umplute din nou cu energie în proporţie de 80% în doar 30 de minute.

Noua versiune rămâne a fi un SUV cu tracţiune integrală “e-quattro” datorită celor două motoare electrice care se găsesc câte unul pe fiecare punte. Tot sistemul produce 313 CP şi 540 Nm de cuplu, asigurând o acceleraţie 0-100 de km/h în doar 7 secunde şi o viteză maximă limitată la 190 km/h.

Pentru a obține cea mai mare eficiență, numai motorul electric din spate este activ în cele mai multe situații de conducere, în timp ce motorul electric frontal este activat în mod predictiv atunci când este necesar. Respectiv, reglarea sistemului de tracţiune integrală este extrem de rapidă, foarte conectată și foarte precisă. În combinație cu componentele de suspensie moderne, inclusiv suspensia pneumatică standard și centrul său de greutate scăzut, acesta oferă o dinamică și o stabilitate excelentă.

Setul de acumulatori ai noului Audi e-tron 50 quattro este compus din 324 celule prismatice combinate în 27 de module. Acestea pot stoca până la 71 kWh de energie, care ulterior este livrat printr-o nouă unitate de propulsie calibrată și un sistem de înaltă tensiune cu optimizări suplimentare pentru realizarea acestei aplicaţii.

Greutatea brută inferioară, care reduce, de asemenea, rezistența la rulare, contribuie la eficiență, la fel ca și sistemul avansat de management termic cu o pompă termică oferită standard. Acest sistem reglează temperatura interiorului, precum și a bateriei, dar și răcirea motoarelor electrice, electronicile de putere și încărcătorul. În acest fel, se asigură că componentele de înaltă tensiune se bucură de o durată lungă de viață și se permite încărcarea rapidă cu curent continuu (DC).

Pe lângă modul de încărcare rapidă, alternativ, în baterie se poate pompa energie prin curent alternativ (AC) prin intermediul unui Home Wallbox. Pentru încărcarea la domiciliu, Audi e-tron 50 quattro este echipat standard cu un sistem de încărcare compact, care suportă o capacitate de încărcare de până la 2.3 kW fiind folosită o priză de 230 volți și până la 11 kW atunci când este conectată la un punct de încărcare de 400 volți.

Sistemul opțional de încărcare, care va fi disponibil în cursul acestui an, va adăuga funcții de încărcare inteligente cum ar fi în momentele când energia este mai ieftină (de exemplu noaptea, în unele ţări). În combinație cu un sistem de management al energiei casnice, clienții vor mai putea beneficia de avantaje suplimentare, cum ar fi opțiunea de a-şi încărca maşina cu energie solară auto-generată în cazul în care un sistem fotovoltaic este instalat pe casă.

Preţul de start al noului Audi e-tron 50 quattro nu a fost anunţat deocamdată, însă la sigur va fi mai ieftin de 80.000 de euro, atât cât costă versiunea deja superioară.

Vezi neapărat primul nostru contact: PARIS 2018: Audi e-tron ne-a impresionat cu noile sale „oglinzi” – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/