(video) Premieră mondială: Noul Renault Espace facelift introduce farurile LED MATRIX VISION

0

A cincea generaţie a modelului Renault Espace, cel mai mare monovolum-crossover al mărcii, iată că a ajuns la mijloc de viaţă după ce şi-a făcut debutul pe piaţă în 2015, fiind prezentat în octombrie 2014 la Salonul Auto de la Paris.

Schimbul de generaţie i-a adus şi o platformă nou concepută de grupul Renault-Nissan, numită CMF-CD, astfel încât acest model de aproximativ cinci metri lungime a primit acces la o serie de componente şi dotări indisponibile anterior.

Cu ele în palmares a reuşit să contribuie la cifra de peste 1.3 milioane de exemplare vândute din 1984 şi până în prezent.

Cu ce este gata să impresioneze de această dată, după un facelift pregătit de francezi? Iată o listă cu principalele noutăţi şi schimbări care îl vor deosebi de un model care la momentul publicării acestui articol încă se mai găseşte pe piaţă:

 • Devine primul model Renault cu faruri adaptive LED MATRIX VISION, care prezintă şi o evoluţie a semnăturii luminoase sub forma literei C, dar şi includ afişarea unei secvenţe iluminate de salut la apropierea proprietarului de maşină.
 • Nouă îi este bara de protecţie faţă, grila inferioară şi inserţiile cromate locale, preluate de fapt de pe maşina în echipare de top INITIALE PARIS. Totuşi, modelul într-o astfel de echipare va continua să se deosebească prin inscripția corespunzătoare pe grila radiatorului.
 • Partea posterioară conţine o bară de protecţie reproiectată, cu un pseudo-difuzor integrat, în stilul unui crossover, dar şi nişte terminaţii de eşapament cromate (asta dacă nu ar fi doar mulaje).
 • Maşina în echipare INITIALE PARIS va continua să se deosebească prin culoarea exclusivă pentru caroserie Amethyst Black, însă nouă pentru aceasta, dar şi opţională pentru altele este nuanţa Amethyst Black.
 • Se anunţă şi despre completarea liniei de jante, inclusiv cu un model de 20 de inci pregătit pentru maşina în echipare INITIALE PARIS (modelul din galeria foto).
 • La interior, maşina în echipare de top INITIALE PARIS va pune la dispoziţie tapiţerie Nappa în culorile Black Titanium sau Light Sand-Grey, care se va extinde şi pe panourile interioare ale uşilor, iar pentru contrast vor fi folosite cusături duble.
 • La fel pentru maşina în echipare de top se anunţă scaune faţă ajustabile electric pe 10 poziţii, ventilate, încălzite şi cu funcţie de masaj, dar şi cu tetiere Relax.
 • Geamurile faţă ale acestui model sunt laminate spre deosebire de cele în echipare mai simplă.
 • Modelul în echipare INITIALE PARIS va putea fi deosebit uşor inclusiv prin marcajele şi atenţia acordată volanului, scaunelor, pragurilor interioare şi covoraşelor.
 • Pentru maşinile în echipări mai simple vor fi oferite la alegere tapiţerii textile, mixte sau din piele Riviera, precum şi o nouă schemă de culoare neagră.
 • Consola centrală a maşinii a fost reproiectată şi acum creează impresia că este suspendată în aer. Soluţia a dus la instalarea lângă levier, într-un spaţiu ce poate fi închis, a unei perechi de suporturi pentru pahare, două porturi USB şi a unui port jack 3.5 mm.
 • Levierul cutiei de viteze este acum de tip „e-shifter” şi nu mai necesită o conexiune mecanică cu transmisia. Spaţiul dedesubt este folosit acum pentru depozitarea lucrurilor mărunte, dar şi pentru o suprafaţă specială, acum folosită pentru încărcarea wireless a telefoanelor compatibile.
 • Consola centrală mai conţine butoane shortcut pentru controlul sistemului multimedia EASY LINK, setările MULTI-SENSE, frâna de parcare asistată şi noul buton Auto-Hold.
 • Încă o noutate sunt ecranele cu afişaj digital din interiorul comenzilor pentru climatizare.
 • Noul Espace facelift a primit ecosistemul Renault EASY CONNECT, sistemul multimedia nou EASY LINK care a debutat pe noul Clio, dar şi servicii conectate precum update-urile automate sau controlul vehiculului de la distanţă.
 • Sistemul Renault EASY LINK va putea fi operat pe un ecran tactil de 9.3 inci, de tip portret, poziţionat sub un unghi anume pentru o vizibilitate excelentă. Sistemul include radio, servicii multimedia, suport al interfeţelor Android Auto şi Apple CarPlay, sistem de navigaţie prin satelit, precum şi servicii Google cu informaţii despre carburanţi şi trafic în timp real.
 • Maşinile în nivele de echipare Intens şi INITIALE PARIS vor mai avea standard un nou panou de bord complet digital, reprezentat de un monitor color de 10.2 inci, iar o opţiune pentru acesta va fi un afişaj 3D al navigaţiei. Panoul de bord poate fi personalizat prin setările MULTI-SENSE.
 • Panoul de bord digital vine la pachet cu un head-up display, însă care nu afişează informaţiile direct pe parbriz.
 • Modelul va fi disponibil în continuare cu cinci sau şapte locuri la alegere, cele din faţă fiind individuale, iar cele de pe al doilea rând fiind egale ca dimensiune şi model. Cele două de pe al treilea rând pot fi retractate pentru a forma o podea plată. Cu scaunele din rândul doi şi trei rabatate volumul pentru bagaje poate urca până la 2.101 litri.
 • Datorită funcţiei modulare One-Touch, scaunele din rândul doi şi trei pot fi rabatate separat sau toate împreună. Şoferul o poate face uşor prin Renault EASY LINK fără a-şi părăsi locul sau prin comenzile corespunzătoare din portbagaj.
 • Este disponibil la comandă un nou sistem audio BOSE cu 12 difuzoare şi cu cinci ambianţe acustice la alegere.
 • Hayonul este acţionat electric şi poate fi deschis inclusiv prin mişcarea unui picior sub maşină sau prin detectarea cardului hands-free.
 • Toate modelele Espace, indiferent de nivelul de echipare, vin acum cu un acoperiş panoramic de 2.8 m². În dependenţă de nivelul de echipare acesta poate avea o trapă şi se poate întinde până peste scaunele de pe al doilea rând.
 • Pe lângă farurile adaptive LED MATRIX VISION, Renault introduce câteva noi sisteme de asistenţă şi protecţie precum asistentul pe autostrăzi şi în ambuteiaje Highway & Traffic Jam Companion, care reprezintă de fapt un sistem de pilotare automatizată de nivel 2!
 • Farurile adaptive sunt formate din mai multe segmente LED verticale care se aprind sau se sting în dependenţă de situaţie. O cameră frontală poate identifica maşinile care vin de pe sens opus de la o distanţă de 550 de metri, iar pe cele care circulă în faţă până la o distanţă de 350 de metri şi astfel previn orbirea altor şoferi. Farurile se mai ajustează automat pentru a evita reflecţiile de la indicatoarele rutiere, dar şi în cazul depăşirilor. Per general sunt cu 50% mai eficiente decât farurile LED simple şi pot bate până la 220 de metri în faţa maşinii.
 • Printre alte sisteme de asistenţă anunţate se numără: Advanced Park Assist, Rear Cross Traffic Alert, Active Emergency Braking System (AEBS) cu, mai nou, sistem de detectare a pietonilor, Lane Departure Warning (cu vibraţii în volan), Lane Keeping Assist, sistem de monitorizare a stării de oboseală a şoferului şi de monitorizare a unghiurilor moarte, etc.
 • Sistemul de roţi directoare spate 4CONTROL este activ mereu şi automat controlează ambele direcţii la care se pot întoarce roţile spate, până la şi peste 50 km/h.
 • În pereche cu sistemul 4CONTROL vine un set de amortizoare adaptive care ajustează suspensia de 100 de ori per secundă.
 • La capitolul motoare au rămas doar trei în gamă: un benzinar TCe 225 EDC FAP de 1.8 litri şi cu patru cilindri, cu sistem de injecţie directă şi cuplat la o transmisie EDC cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, dotat şi cu un turbo compresor dual-scroll, dar şi cu un sistem variabil de sincronizare a supapelor în trei poziţii, care generează 225 CP şi 300 Nm de cuplu. Este motorul de pe Alpine A110 şi Renault Megane R.S. apropo, doar că uşor deforţat!
 • Pe partea de motoare diesel avem două unităţi Blue dCi de 2.0 litri care produc 160 CP/360 Nm şi 200 CP/400 Nm de cuplu. Ambele sunt cuplate la transmisii EDC cu şase trepte şi dublu ambreiaj, conţin tehnologie SCR, filtru de particule şi sistem de injecţie cu AdBlue.
 • Renault Espace există în continuare doar cu tracţiune faţă!

Cu toate cele anunţate, Renault declară că Espace devine un vârf de gamă al brandului, alături de Koleos (care la fel a fost actualizat în 2019), dar şi de familia Talisman. Lansarea pe piaţă a noului Espace facelift va avea loc în primăvara anului 2020.

Dimensiuni şi motorizări:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata