BMW anunţă că pentru prima dată va propune o alternativă sistemului său multimedia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din martie 2023, BMW Group îşi va extinde sistemul de operare BMW 8 şi în premieră va integra Android Automotive OS (AAOS) la anumite game de modele, ca o a doua abordare tehnologică, alături de varianta actuală bazată pe Linux.

Anunţul a fost făcut de Stephan Durach, vicepreşedinte executiv de companie conectată şi dezvoltare operaţiuni tehnice în cadrul BMW Group, la Congresul de Electronică Auto din Ludwigsburg.

„Integrăm cele mai bune aspecte din toate universurile – care ar putea fi propriile noastre dezvoltări interne, Open Source sau produse software comerciale, în funcţie de cum arată soluţia specifică. Asigurăm o experienţă digitală unică, personalizată pentru clienţii noştri în automobilul lor.”

BMW explică această liberalizare prin faptul că diferitele platforme software permit configurarea individuală a sistemului de infotainment. Sistemul de operare extins poate fi utilizat şi în diferite game de automobile. Clienţii vor avea doar de beneficiat, de funcţii şi opţiuni digitale personalizate, individuale şi extinse.

Ca şi în trecut, sistemul de operare BMW 8 extins va continua să fie actualizat “over the air” la intervale regulate prin BMW Remote Software Upgrade.

Amintim că BMW a dezvăluit cea de-a 8-a generație iDrive în 2021, împreună cu BMW Curved Display. Sistemul multimedia funcţionează pe baza sistemului de operare proprietar OS 8.

Cmentariile sunt închise