(video) Paris 2022: Premieră mondială – Noul Mercedes-Benz EQE este primul SUV AMG electric

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În paralel cu modelul de bază, la Salonul Auto de la Paris, Mercedes-AMG prezintă interpretarea proprie a noului EQE SUV, modelul fiind numit o nouă piatră de hotar în strategia sa de electrificare, dar şi primul SUV complet electric al mărcii de mașini sport și de performanță.

Cu interiorul variabil și conceptul de conducere orientat spre performanță, este cel mai versatil vehicul electric din portofoliul Mercedes-AMG. De asemenea, are de oferit un spațiu generos pentru pasageri și bagaje.

Caracteristici cheie:

Deosebiri faţă de modelul de bază non-AMG:

 • Are un exterior expresiv AMG:
  • Grila radiatorului cu panou negru este specifică AMG, cu bare verticale cromate “ștampilate” la cald şi cu stea integrată și inscripții “AMG”.
  • O nouă caracteristică este insigna specifică mărcii de pe capotă cu emblema AMG: pentru prima dată e folosită pe un Mercedes-AMG electric.
  • O altă caracteristică frontală este șorțul specific AMG, vopsit în culoarea caroseriei cu aripa A în negru lucios și ornamente cromate. Același aspect caracterizează splitter-ul frontal negru lucios, cu ornamente cromate și aripioarele de pe prizele de aer simulate. Difuzoarele de aer negre lucioase din stânga și din dreapta permit efectul de PERDEA DE AER, care ghidează aerul din jurul roților frontale într-o manieră streamliner.
  • Farurile standard DIGITAL LIGHT dispun de o proiecție specifică AMG la deschiderea și închiderea vehiculului.
  • Bosajele arcurilor roţilor sunt în culoarea caroseriei, iar mânerele retractabile electric sunt standard
  • Jantele din aliaj ușor AMG sunt optimizate aerodinamic şi măsoară 21 sau 22 inchi. Anvelopele MICHELIN Pilot Sport EV MO1 au fost special concepute pentru vehiculele electrice de performanță.
  • Șorțul posterior în culoarea caroseriei cu difuzor optimizat aerodinamic și aripioare longitudinale, precum și stopurile într-un design helix completează aspectul dinamic.
 • Interiorul este, de asemenea, dominat de caracteristici AMG care definesc stilul.
  • Noile modele oferă o ambianță sportivă, inclusiv scaune cu grafică individuală și huse speciale pentru scaune din piele ARTICO cu microfibră MICROCUT și accente roșii. Alternativ, tapițeria scaunelor din piele Nappa este opțională, de asemenea, cu o grafică a scaunului specifică AMG. În plus, insigna AMG  de pe spătarele scaunelor din față și emblemele AMG  în relief din tetierele frontale subliniază identitatea mărcii.
  • Volanul AMG Performance este îmbrăcat în piele Nappa, aplatizat în partea de jos, perforat în zona de  prindere cu padele din aluminiu de culoare argintie pentru stabilirea diferitelor niveluri de recuperare, precum și comenzi-sateliţi standard pentru atribuirea individuală a setărilor specifice vehiculului. Opţională este încălzirea pentru el.
  • Pe lângă alte suprafeţe acoperite cu ARTICO, granulaţie NEOTEX, microfibră MICROCUT, alte caracteristici sunt pedalele sport AMG, covorașele AMG și aplicațiile AMG din pragurile uşilor, iluminate.
  • Opţional este MBUX Hyperscreen – o suprafață solidă din sticlă pe toată lățimea planşei de bord, sub care se află un monitor de 12.3 inchi în spatele volanului, un ecran tactil central de 17.7 inchi și un alt ecran tactil de 12.3 inchi în fața pasagerului.
  • AMG TRACK PACE, inginerul de curse virtual, este de asemenea disponibil ca opțiune.
 • “Sub capotă” (în detalii în documentul ataşat):
  • Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC vine cu două motoare electrice eATS, care produc 476 CP şi 858 Nm de cuplu. Poate face 0-100 km/h în 4.3 secunde, însă cu condiția ca bateria să fie minimum 50% încărcată! Viteza maximă e limitată la 210 km/h, iar autonomia se ridică până la 488 km (WLTP).
  • Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ are motoare modificate: au o înfășurare diferită pentru curent crescut, invertoare noi și un sistem mai performant de răcire cu lichid. Are să ofere 626 CP şi 950 Nm, însă cu pachet opţional AMG Dynamic Plus, în mod Race Start (launch control) pentru puţin timp puterea totală creşte până la 687 CP şi 1.000 Nm!
   • Cu acest pachet poate face 0-100 km/h în 3.5 secunde, însă e necesară o baterie încărcată minimum 70%! Viteza maximă e limitată la 220 km/h sau 240 km/h (cu pachetul opţional).
   • Autonomia i se ridică până la 470 km.
   • Sistemul 4MATIC+ indică doar o setare diferită, cu accent pe puntea din spate.
  • Ambele pot tracta remorci de 1.8 tone.
 • Versiunile AMG au propriul set de setări de conducere, iar puterea maximă este disponibilă numai în modurile de condus Sport+ și Race Start. În modul Sport puterea e limitată la 90%, 80-85% este disponibilă în modul Confort și doar 50% în timpul modului de iarnă Slippery. 
 • Ambele folosesc aceeaşi baterie de 90.6 kWh, încărcabilă rapid cu până la 170 kW. Puterea de recuperare ajunge până la 260 kW.
 • Vin standard cu suspensie pneumatică AMG RIDE CONTROL+ cu amortizoare adaptive şi direcţie pe puntea din spate (întorc până la 9 grade). Însăşi suspensia are nu numai propriile setări, ci şi alte componente mecanice, spre desebire de cea propusă pe modelul non-AMG.
 • Exclusive pentru Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ sunt bare anti-ruliu electromecanice active care funcționează de la o sursă de alimentare separată de 48 V.
 • Frâne de bază sunt compozite, cu mecanisme cu șase pistoane în față și cu un singur piston în spate, cu diametru al discului de 415 mm și, respectiv, 378 mm. Frâne carbo-ceramice sunt oferite contra cost, în acest caz discurile de frână de pe puntea frontală fiind de 440 mm!
 • Evident, standard este şi o pompă de căldură, care utilizează căldura reziduală de la invertor, motor electric și bateria de înaltă tensiune, pentru a încălzi interiorul. Acest lucru reduce nevoia de irosire a energiei suplimentare din baterie pentru a face căldură în habitaclu. O altă funcţie oferită e pre-entry climate control

Producția modelelor EQE SUV AMG, inclusiv pentru Europa, va începe la uzina Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama (SUA) în decembrie. Fabrica de baterii din comitatul Bibb din apropiere furnizează bateriile.

Poţi afla mai multe detalii şi despre alte dotări pe care le propune noul EQE SUV AMG aici.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/