(video) Paris 2022: Premieră mondială – Noul Mercedes-Benz EQE SUV, concurentul lui BMW iX

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Premieră la Salonul Auto de la Paris. SUV-ul EQE de la Mercedes-Benz este numit drept varianta multifuncțională a sedanului executiv EQE. Ca și acesta din urmă, este disponibil cu inovațiile esențiale ale EQS și, în același timp, este mai dinamic decât SUV-ul EQS. Fiind al patrulea model după EQS și EQE, precum și EQS SUV, EQE SUV folosește noua platformă complet electrică.

Caracteristici cheie:

  • SUV-ul EQE este unul dintre cei mai spațioși reprezentanți ai clasei sale. Cu toate acestea, este mai compact decât sedanul EQE și, cu 3.030 de milimetri, are un ampatament mai scurt cu doar 9 cm. Dimensiunile exterioare sunt de 4.863 x 1.940 x 1.686 milimetri. Este, respectiv, ca un GLE, doar că electric, dar şi principalul rival al lui BMW iX.
  • Proporțiile combină funcția și estetica cu caracterul sportiv al SUV-ului. Noul model, cu designul său inconfundabil, marchează un punct de cotitură în clasa sa. Consolele și ansamblul front-end au fost menținute compacte. Roțile cu dimensiuni cuprinse între 19 și 22 de inchi sunt poziționate la același nivel cu marginea exterioară a corpului și conferă o poziție de comandă. Mânerele retractabile electric sunt o opţiune.
  • SUV-ul EQE împărtășește câteva măsuri aerodinamice cu frații săi de platformă. Partea inferioară cu numeroasele sale detalii aerodinamice joacă un rol central într-o valoare cd foarte bună de 0.25, care a fost realizată în ciuda volumului mare de încărcare a bagajelor și a consolei spate scurte.
    • Multe măsuri aerodinamice contribuie la eficiența aerodinamică ridicată a SUV-ului EQE. Printre acestea se numără spoilere noi, în curs de brevetare, în fața punții frontale. Marginile inferioare au 17 vârfuri fiecare. Împreună cu alte detalii, cum ar fi un șorț mic și nervuri longitudinale, acestea sporesc fluxul de aer către roata frontală.
    • Spre deosebire de EQS SUV, geamurile uşilor au rame!
  • Nişte faruri LED High Performance sunt montate standard, însă opţional se oferă cele DIGITAL LIGHT capabile să proiecteze indicatoare, marcaje sau alte simboluri pe carosabil, prin intermediul a 1.3 milioane de micro oglinzi.
  • Alternativ se oferă un bodykit exterior AMG Line cu bare de protecţie cu look sportiv.
Modelul cu exterior AMG
  • Toate SUV-urile EQE au un tren de rulare electric (eATS) pe puntea spate. Versiunile cu 4MATIC au, de asemenea, un eATS pe puntea din față. Pe versiunile 4MATIC, funcția Torque Shift asigură distribuția inteligentă și variabilă continuă a cuplului între motoarele electrice din spate și cele din față și, astfel, utilizarea celui mai eficient eATS în fiecare caz. Conceptul de unitate modulară permite performanțe generale ridicate și o autonomie lungă, inclusiv prin capacitatea motorului frontal de a se deconecta complet automat la sarcini reduse.
  • Motoarele electrice folosite sunt unele sincrone excitate permanent (PSM). Pe un PSM, rotorul motorului de curent alternativ este prevăzut cu magneți permanenți și, prin urmare, nu trebuie să fie alimentat cu energie. Magneții – și astfel rotorul – urmează câmpul de curent alternativ rotativ în înfășurările statorului. În SUV-ul EQE, Mercedes-Benz folosește o așa-numită înfășurare pull-in pentru un câmp magnetic deosebit de puternic.
    • Motorul este denumit sincron, deoarece rotorul se rotește în același ritm cu câmpul magnetic al statorului. Frecvența este ajustată în convertoarele electronice de putere la cerințele de viteză ale șoferului.
    • Avantajele acestui design includ densitate mare de putere, eficiență ridicată și constanță de mare putere.
    • Motorul de pe puntea din spate este foarte puternic datorită designului în șase faze: are două înfășurări cu trei faze fiecare.
  • Performanța constantă ridicată și accelerațiile multiple fără o scădere a puterii caracterizează filozofia de propulsie a SUV-ului EQE. Aceasta include un concept termic sofisticat, cu unele caracteristici speciale.
    • Ceea ce este cunoscut ca o lance de apă în arborele rotorului, îl răcește din interior.
    • Alte elemente de răcire din circuitul de răcire sunt aripioarele de pe stator, o structură de pin-fin în formă de ac pe invertor și un răcitor de ulei de transmisie. Acest lucru aduce, de asemenea, mai multă eficiență în timpul conducerii la rece, deoarece schimbătorul de căldură servește apoi la încălzirea uleiului de transmisie și, astfel, reduce frecarea în transmisie.
  • Chiar și designul trenului de rulare electric (eATS) ia în considerare confortul la zgomot și vibrații. Magneții sunt aranjați în interiorul rotoarelor într-un mod optimizat (cunoscut sub numele de “laminare”). Acest lucru reduce, de asemenea, utilizarea de pământuri rare. Forma înfășurării, așa-numita înclinare stator, asigură, de asemenea, mai puține vibrații, în special la viteze mici. Bobinele din stator sunt puse la un anumit unghi în raport cu magneții permanenți ai rotorului. În caz contrar, ceea ce este cunoscut sub numele de “cogging torque” ar putea apărea. Acestea ar duce la vibrații ușoare, dar neplăcute atunci când se conduce foarte încet.
  • În plus, fiecare eATS are un covor special de spumă peste tot în jur, ca un capac izolator fonic. Capacul invertorului are o construcție sandwich din trei straturi metalice și plastice. eATS sunt decuplate de două ori de caroserie prin intermediul rulmenților elastomeri.
  • Iar componentele arc/masă foarte eficiente asigură o izolare fonică continuă de la breteaua de sub parbriz până la podeaua compartimentului de încărcare. Spumele acustice sunt introduse în mai multe membre în timpul construcției caroseriei. 
  • Suplimentar, şi compresorul electric frigorific are un capac izolator fonic. În SUV-urile EQE cu tracțiune spate este, de asemenea, suspendat uşor, în timp ce la modelele 4MATIC este fixat direct pe eATS-ul frontal. Strategia de funcționare a compresorului frigorific contribuie, de asemenea, la nivelul redus de zgomot al vehiculului. Anumite intervale de turații la care rezonanțele deranjante pot fi auzite atunci când staționează sau se află într-un ambuteiaj sunt evitate sau trecute rapid cu observaţia.
  • Pachetul opțional Acoustic Comfort include sticlă laminată eficientă din punct de vedere acustic pe parbriz și ferestrele laterale ale ușilor frontale. Pe acoperișul panoramic, diverse deflectoare de vânt, capace și garnituri cu geometrie mai bună asigură niveluri scăzute de zgomot, în ciuda deschiderii mari a acoperișului
  • Modelul EQE SUV are la bază platforma modulară MEA (Modular Electric Architecture). Toate versiunile au o baterie litiu-ion de 90.6 kWh, formată din 10 module, iar materialul activ optimizat constă din nichel, cobalt și mangan într-un raport de 8:1:1. Acest lucru a redus conținutul de cobalt la mai puțin de zece procente. În anumite cazuri, software-ul inovator de gestionare a bateriilor, care a fost dezvoltat intern, poate fi actualizat over-the-air (OTA). Pentru baterie se oferă 10 ani garanţie sau 250.000 de km parcurşi.
  • Bateria este integrată în sistemul inteligent de management termic al SUV-ului EQE, cu pompă de căldură standard. Dacă navigația cu Electric Intelligence este activată, bateria este preîncălzită sau răcită după cum este necesar în timpul conducerii. Ca urmare, temperatura la punctul de încărcare este într-un interval optim pentru o încărcare eficientă. Intervalul de temperatură dorit al bateriei se realizează cu ajutorul circuitului de răcire și a unui încălzitor de rapel PTC (Coeficient de temperatură pozitivă) integrat în acesta.
  • Toate versiunile EQE SUV au moduri de conducere Eco, Comfort, Sport și Individual, iar mașinile cu patru roți motrice au, de asemenea, un mod Offroad pentru off-road ușor.
  • Șasiul standard include pe puntea frontală o suspensie cu patru braţe şi una multilink independentă pe spate. Standard sunt nişte arcuri tradiționale.
    • O suspensie pneumatică cu perne de aer (cu gardă la sol reglabilă într-un interval de 45 mm, inclusiv automat în funcţie de viteză) şi cu amortizoare adaptive, dar și o direcţie pe puntea din spate (roţile întorc până la 10 grade, reducând raza de întoarcere de la 12.3 la 10.5 metri) sunt opţiuni.
  • În ceea ce privește designul interior, SUV-ul EQE este, de asemenea, complet unificat cu alte modele pe aceeași platformă. Echipamentul standard include un ecran separat în spatele volanului, o tabletă verticală a sistemului multimedia MBUX și un head-up display. 
    • Opţional este MBUX Hyperscreen – o suprafață solidă din sticlă pe toată lățimea planşei de bord, sub care se află un monitor de 12.3 inchi în spatele volanului, un ecran tactil central de 17.7 inchi și un alt ecran tactil de 12.3 inchi în fața pasagerului.
  • Echipat este mai modest decât fratele său mai mare. 
    • De exemplu, interiorul de bază este realizat fără tapițerie din piele, iar climatizarea standard are două zone (patru zone sunt oferite contra cost). 
    • Al doilea rând are trei secțiuni (împărțit în proporție 40:20:40), dar nu există nicio ajustare longitudinală și trebuie de achitat suplimentar pentru reglarea unghiului spătarelor! 
    • Cu această posibilitate din urmă, volumul portbagajului poate varia între 520 şi 580 de litri, iar cu bancheta rabatată volumul poate creşte până la 1.675 de litri
    • Un al treilea rând de scaune nu este disponibil deloc.
  • Echiparea standard generală a SUV-ului EQE cu sisteme de asistență la condus include: ATTENTION ASSIST, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Parking Package cu cameră retrovizoare și Speed Limit Assist. Alte sisteme opţionale sunt grupate în pachetele Assistance Package şi Driving Assistance Plus Package.
    • Opţional este şi PRE-SAFE Impulse Side, care poate muta șoferul sau pasagerul din față, departe de pericol spre centrul vehiculului, chiar înainte de accident, de îndată ce sistemul detectează o coliziune laterală iminentă. În acest scop, camere de aer din suporturile laterale ale spătarului scaunului din față sunt umflate în fracțiuni de secundă.

Producția SUV-ului EQE, inclusiv pentru Europa, va începe la uzina Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama (SUA) în decembrie. Fabrica de baterii din comitatul Bibb din apropiere furnizează bateriile pentru acest model, precum și pentru SUV-ul EQS.

Poţi afla mai multe detalii şi despre alte dotări pe care le propune noul EQE SUV aici.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/