(video) Update pentru cel mai mare SUV Renault: noi tehnologii, motoare, sistem All Mode 4×4-i şi versiunea INITIALE PARIS

Cu designul său robust și de înaltă calitate, cu confortul și performanța sa remarcabilă, noua generaţie Renault Koleos s-a stabilit cu succes ca o referință internațională în segmentul de SUV-uri mari. De asemenea, oferă o capacitate reală de off-road-ing prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală, făcut pe baza tehnologiilor dezvoltate de Alianţă.

La doi ani de la intrarea pe piața europeană, noul Koleos a fost îmbunătățit la toate nivelurile, cu un design exterior mai asertiv și confort interior vizibil. De asemenea, dispune de noi motoare mai puternice și mai eficiente, dar și de mai multe tehnologii la bord.

Acum, noul Koleos, împreună cu modelele Talisman, Talisman Estate și Espace, întruchipează pe deplin valorile de top din gama de vârf a Renault. Noua versiune superioară INITIALE PARIS reflectă toată experienţa mărcii în termeni de eleganţă, rafinament şi confort.

Noului Koleos, în cadrul acestui update, i-a fost revizuit uşor designul exterior. Partea frontală include acum o grilă mai pronunțată. O nouă inserţie cromată şi lustruită a apărut pe întreaga lungime a barei de protecție și se extinde până în zona proiectoarelor anti ceaţă. În partea inferioară, bara de protecție are o placă nouă și mai impresionantă, care accentuează aspectul aventuros al vehiculului. În partea posterioară, la fel reproiectată, a fost instalată o placă mai mare la capătul barei de protecţie şi o inserţie cromată uşor diferită, pentru a se potrivi cu cea din faţă, care imită pe margini şi nişte terminaţii de eşapament,. A treia lampă stop a fost extinsă pe mijlocul aşa-zisului difuzor.

Gama de jante din aliaj a fost completată cu două modele noi: Taika de 18 inci cu finisaj grey diamond şi Kavea de 19 inci cu finisaj black diamond. Paleta de culori pentru caroserie include acum nuanţa Vintage Red, care completează volumul și liniile maşinii cu nuanțe bogate și profunde, variind de la negru la roșu în dependenţă de lumină.

Noul Koleos păstrează în cadrul acestui update o serie de caracteristici distinctive și izbitoare, cum ar fi inserţiile cromate orizontale care se extind deasupra aripilor de la faruri şi fac vizual capota mai întinsă. Noua versiune de top INITIALE PARIS va putea fi recunoscută printr-un set de jante exclusive de 19 inci, un marcaj INITIALE PARIS pe grila frontală și pe inserţiile decorative de pe portiere. De asemenea, pentru acest model de maşină se oferă culoarea metalizată exclusivă Amethyst Black pentru caroserie.

Atenția meticuloasă la detalii se face simţită şi la interior. Actualizarea aduce inserții satinate cromate pe volan, levierul cutiei de viteze și deflectoarele de aer, precum şi materiale moi cu spumă specială pe planşa de bord şi pe panourile uşilor. Noul Koleos este încă generos proporționat și spațios, în timp ce caracteristicile cheie ale cabinei au fost îmbunătățite pentru a spori confortul și bunăstarea pasagerilor.

În funcție de versiune/nivel de echipare, pernele scaunelor din faţă pot fi extinse acum cu una adiţională pentru suportul coapselor, în timp ce noile tetiere mai late maximizează condusul într-o manieră mai relaxantă. Apropo, acum, în plus față de ajustările electrice care pot fi făcute (reglări în șase moduri și suport lombar), încălzire și ventilație pentru scaunele faţă, în particular cel al şoferului poate fi dotat cu un sistem de masaj!

Având o lungime de 4.670 de mm şi un ampatament de 2.710 mm, cu cel mai mare spaţiu din segment pentru picioarele pasagerilor spate (289 mm), viitorii clienţi îl vor putea comanda acum cu un acoperiş panoramic ce se extinde până deasupra pasagerilor de pe locurile posterioare. O altă noutate este o nouă banchetă spate, cu două poziţii conturate, care îşi poate schimba unghiul spătarului pentru o călătorie mai confortabilă.

Cu mânere situate în portbagaj, sistemul Easy Break permite plierea a o treime sau a două treimi din bancheta din spate în cel mai rapid timp. Capacitatea de încărcare variază de la 579 litri cu toate cele cinci locuri instalate, la 1.795 de litri cu bancheta rabatată. Podeaua portbagajului a fost ridicată pentru a fi la un nivel cu pragul uşii şi pentru a forma o suprafaţă perfect plată. Koleos mai are în habitaclu câteva compartimente de depozitare cu un volum total de 35 de litri. În plus, în tunelul central pot fi incluse acum suporturi pentru pahare cu funcţii de încălzire sau răcire!

Versiunea de top INITIALE PARIS va avea un habitaclu tapiţat în mare parte cu piele Nappa de calitate superioară, de culoare black titanium sau light sand-grey. Cusăturile contrastante vor fi duble. De asemenea, pe o astfel de maşină vor ieşi în evidență marcajele specifice de pe planşa de bord, volan, panourile uşilor, praguri şi covoraşe. La fel, proprietarii se vor bucura de un confort acustic sporit datorită ferestrelor laterale laminate.

Cu acest update s-au făcut şi câteva modificări de ordin tehnic. Acum noul Koleos este echipat cu o nouă generație de motoare Blue dCi care prezintă cele mai recente tehnologii de control a poluării, inclusiv printr-un sistem selectiv de reducere catalitică (SCR) considerat cel mai eficient pentru tratamentul ulterior al oxizilor de azot. Această tehnologie reduce emisiile de particule fine fără a afecta performanța.

Noua motorizare Blue dCi 150 X-Tronic va pune la dispoziţie 150 CP şi 340 Nm trimişi doar pe puntea din faţă, în timp ce Blue dCi 190 X-Tronic All Mode 4×4-i vine cu 15 CP mai mulţi decât pe generaţia anterioară şi oferă acum 190 CP/380 Nm, cuplu distribuit pe toate cele patru roţi (vezi mai multe caracteristici tehnice într-un tabel din galeria foto). Motoarele sunt cuplate standard la transmisia automată X-Tronic, însă opţional se poate comanda una automată cu şapte rapoarte şi funcţie de comutare manuală a acestora.

Acum, Koleos va mai fi oferit clienţilor şi cu un nou sistem smart de tracţiune integrală, numit All Mode 4×4-i. Sistemul nu numai că sporește capacitățile off-road, ci şi îmbunătățește exploatarea rutieră pentru a oferi o mai mare stabilitate și siguranță. În modul auto, toți senzorii monitorizează constant accelerația, ruliul și unghiul de direcție. Distribuția cuplului între roțile frontale și cele din spate este apoi ajustată pentru a asigura o aderență mai mare și pentru a preveni subvirarea sau supravirarea.

All Mode 4×4-i are trei moduri de funcţionare:

  • Front-wheel drive (2WD): sunt folosite pentru tracţiune doar roţile de pe puntea din faţă, indiferent de condiții, reducându-se astfel şi consumul de carburant;
  • Auto (4WD): componentele electronice de la bord ajustează automat distribuţia de cuplu între punţi în funcție de aderență și condițiile de conducere (până la 50% din cuplul poate fi transferat pe roțile din spate);
  • Lock (4WD): diferențialul central se blochează și asigură o distribuție de cuplu exactă de 50/50 între roțile din față și cele din spate. Acest mod poate fi utilizat numai în condiții extreme și de aderenţă redusă (zăpadă, noroi, murdărie, nisip) și se operează numai la viteză redusă. Acesta este dezactivat automat la peste 40 de km/h și de fiecare dată când motorul repornește.

Garda la sol a maşinii măsoară standard 190 de mm. Unghiurile de atac şi de degajare sunt de 18 şi 25 de grade respectiv.

Printre alte noutăţi se numără:

– O suită cuprinzătoare de sisteme de asistență pentru șoferi (ADAS). Aceasta include Lane Departure Warning (LDW), Blind Spot Warning (BSW), Traffic Sign Recognition (TSR), Automatic High/Low Beam Headlights (AHL), 360° park assist şi Easy Park Assist (EPA). Din septembrie 2018, pachetul a fost îmbunătățit cu includerea unui Adaptive Cruise Control (ACC) ca o dotare standard pe toate versiunile maşinii, alături de un sistem de detectare a oboselii şi avertizare în acest caz (TDW). Sistemul activ de frânare de urgență (AEBS City și InterUrban) include o nouă funcţie de detectare a pietonilor în condiţii urbane.

– În funcție de versiuni/nivele de echipare, Koleos poate fi echipat cu faruri LED Pure Vision, care pot fi folosite atât pentru faza scurtă, cât şi pentru cea lungă. Luminile de zi LED îi oferă la fel un aspect unic maşinii. Pe timp de noapte, aceste faruri sunt cu 20% mai puternice decât cele standard cu halogen, îmbunătățind semnificativ vizibilitatea. Stopurile sunt şi ele dotate cu tehnologie Edge Light, care adaugă un efect 3D pentru o lumină clară și luminoasă, atât de la distanță, cât și de aproape.

– Versiunea INITIALE PARIS include acum un nou sistem audio marca Bose, cu 13 difuzoare şi tehnologie Bose Centerpoint.

– Sistemul multimedia R-LINK 2 sat nav este oferit în două formate de ecran (în funcție de versiune): unul de 7 inci orizontal sau unul de 8.7 inci vertical. Compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, caracteristica de „oglindire” a smartphone-ului este acum mai intuitivă, iar în particular interfaţa Apple CarPlay poate fi afişată pe întreg ecranul vertical! Koleos mai dispune de un sistem de recunoaștere vocală activat de pe volan, cu scopul de a gestiona sistemul de navigaţie, apelurile telefonice, aplicațiile, e-mail-urile și radioul. Un catalog de aplicații special concepute pentru utilizarea în automobile este disponibil și prin intermediul magazinului R-LINK, inclusiv sistemul de navigație Waze, bazat pe informaţii provenite dintr-o comunitate activă de utilizatori. Cele două porturi USB disponibile pentru pasagerii din faţă au fost mutate acum sub consola centrală pentru un confort mai mare.

Vândut în mai mult de 93 de țări din întreaga lume, noul Koleos a fost un mare succes încă de la lansarea sa. Peste 100.000 de exemplare şi-au găsit proprietari în 2018, făcându-l unul dintre cele mai bine vândute modele ale Grupului Renault din întreaga lume.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise