(video) Al treilea! Vezi prin ce este unic Rolls-Royce-ul Arcadia Droptail de zeci de milioane de dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rolls-Royce prezintă al treilea Droptail din patru care vor exista în total. Amintim că primele două mașini de milioane au fost arătate în august 2023.

Caracteristici cheie:

  • A fost comandat de o familie foarte bogată care posedă o afinitate distinctă pentru arhitectură și design. Mașina a fost transportată și prezentată proprietarului în cadrul unui eveniment privat în Singapore.
  • Își ia numele de la tărâmul mitic Arcadia, un loc descris în mitologia greacă antică drept “Raiul pe Pământ” – un tărâm renumit pentru frumusețea sa naturală extraordinară și armonia perfectă. La fel ca paradisul care îi inspiră numele, Arcadia Droptail a fost conceput ca un spațiu liniștit caracterizat prin reducere, profunzime materială și tactilitate care să servească drept refugiu din complexitatea vieții de afaceri.
  • Pentru a surprinde tema liniștii, designerii Coachbuild s-au angajat într-o explorare a designului, sculpturii și arhitecturii din regiunile preferate ale clientului din întreaga lume. Aceasta a inclus precizia și bogăția așa-ziselor tropical sky gardens văzute în Singapore, Indonezia și Vietnam, precum și arhitectura britanică “Biomimetic”, unde formele organice și onestitatea materială sunt sărbătorite.
  • În plus față de aceste referințe, clientul a fost, de asemenea, inspirat de automobilul în sine și de puritatea conceptului de design Droptail. Clientul a insistat ca automobilul să fie absolut fidel celei mai vechi schițe desenate manual care le-a fost prezentată pentru prima dată în 2019.
  • Designerii Rolls-Royce Coachbuild au dezvoltat o culoare calmă și naturală dublu-ton pentru caroseria automobilului. Aspirația clientului a fost de a defini un alb atemporal, care apare ca o nuanță solidă la prima vedere, dar creează un nivel de intrigă la studiul ulterior în lumină naturală.
    • Culoarea principală a caroseriei este un alb solid infuzat cu particule de aluminiu și sticlă. Acest lucru nu numai că creează o strălucire efervescentă atunci când lumina lovește caroseria, dar, la o inspecție atentă, creează iluzia unei adâncimi nesfârșite în vopsea.
    • Specialiștii Rolls-Royce au dezvoltat ulterior o nuanță metalizată mai fațetată, izbitoare, folosind dimensiuni mai mari ale particulelor de aluminiu.
    • Clientul a fost foarte special și implicat în cererea ca argintul Bespoke să contrasteze cu albul, nu numai în culoare, ci și în ceea ce privește intensitatea.
  • Într-o diferență cheie față de celelalte trei Droptail-uri construite în această serie, fibra de carbon utilizată pentru a construi secțiunile inferioare este vopsită în culoarea solid Bespoke silver, mai degrabă decât lăsată complet sau parțial expusă, “ridicând” vizual automobilul din profil.
  • Ca omagiu adus finisajului strălucitor în oglindă de pe modelele istorice Rolls-Royce, care fascinează în mod deosebit clientul, grila exterioară, muchiile de pe barele de protecție și jantele din aliaj de 22 inchi au fost complet lustruite în oglindă.
  • Dezvoltarea aplicațiilor lemnoase a fost esențială pentru interiorul Arcadia Droptail și pentru atenția clientului, ale cărui așteptări foarte specifice s-au concentrat pe textura, granulația, culoarea și bogăția materialului în sine. Clientul a împărtășit numeroase exemple de preferințe și inspirație din arhitectură, reședințe și mașini clasice, pentru a ghida designerii Rolls-Royce Coachbuild și specialiștii în materiale.
    • Santos Straight Grain a fost în cele din urmă selectat drept cea mai modernă declarație, pe baza texturii sale bogate și a intrigii vizuale, care este derivată din al său pattern unic, interconectat.
    • Utilizarea acestui lemn de esență tare de înaltă densitate a reprezentat o provocare semnificativă pentru meșteșugarii mărcii. Santos Straight Grain este unul dintre cele mai fine specii de lemn utilizate într-un Rolls-Royce – dacă nu este manipulat cu cea mai mare grijă, se rupe cu ușurință atunci când este prelucrat și crapă (o fisură apare paralel cu granulația) în timpul procesului de uscare.
  • În ciuda provocărilor de a lucra cu acest material delicat, Santos Straight Grain este utilizat în întregul Droptail, inclusiv în secțiunea aerodinamică funcțională a punții din spate, unde granulația furnirului cu pori deschiși este așezată la un unghi perfect de 55°. Pentru a obține o compoziție perfectă pe o geometrie complexă, artizanii Rolls-Royce au folosit un total de 233 de piese din lemn, 76 fiind aplicate doar pe puntea din spate.
  • Având în vedere că Arcadia Droptail va fi utilizat la nivel internațional, inclusiv în unele zone cu climă tropicală, o atenție deosebită a fost acordată dezvoltării unui sistem de protecție și procesului de testare a suprafețelor exterioare din lemn. Acoperirile utilizate pe superiahturi au fost inițial luate în considerare, dar respinse, având în vedere că necesită întreținere și reaplicare regulată. În schimb, a fost dezvoltat un lac Bespoke care necesită o singură aplicație pe durata de viață a automobilului.
    • Pentru a valida acest strat, specialiștii Rolls-Royce au conceput un protocol unic de testare în care piesele de furnir erau supuse unui ciclu de aplicare în interiorul unei mașini specializate care simula condițiile meteorologice extreme. Aceasta a implicat pulverizarea bucăților de lemn de probă cu apă în mod intermitent, între perioadele de lăsare să se usuce în întuneric și expunerea lor la căldură și lumină puternică.
    • Acest lucru a fost repetat timp de 1.000 de ore în 18 probe diferite înainte ca specialiștii mărcii să fie mulțumiți de rezistența pieselor. În total, bucățile de lemn și stratul protector au necesitat mai mult de 8.000 de ore de dezvoltare!
  • Interiorul din piele este finisat în două nuanțe complet personalizate, numite după client și rezervate exclusiv pentru utilizarea lor. Culoarea principală a pielii este o nuanță Bespoke White, continuând tema vopselei exterioare, în timp ce pielea contrastantă este o culoare cafenie Bespoke, dezvoltată pentru a completa perfect lemnul selectat.
  • Interiorul include, de asemenea, panoul rafinat care unește toate cele patru automobile Droptail și este cea mai mare secțiune continuă de lemn văzută vreodată pe un automobil Rolls-Royce.
    • În Arcadia Droptail, este fabricat din același furnir cu pori deschiși Santos Straight Grain ca și pe puntea din spate, fiind asortat la același unghi de 55°, cu dungi cu formă individuală care se scurg perfect în garniturile ușilor.
    • Instrumentele CAD au fost folosite pentru a cartografia plasarea fiecărei piese de lemn și, deși pare a fi construită din doar două secțiuni de furnir oglindite, acest panou singur este alcătuit din 40 de secțiuni, fiecare mapată digital înainte de a fi fixată pe automobil!
  • Iar aplicarea lemnului pe curburile complexe ale interiorului a necesitat ca inginerii Rolls-Royce să dezvolte o substructură complet nouă pentru mai multe componente. Geometria dramatică a tabloului de bord, a căptușelilor ușilor și a cotierei centrale a trebuit să fie incredibil de rigidă pentru a asigura stabilitatea pieselor de lemn odată ce au fost așezate la locul lor.
    • Inginerii au apelat la tehnicile de stratificare din fibră de carbon utilizate în Formula 1 pentru a dezvolta o bază incredibil de rigidă pe care să poată fi aplicat lemnul, asigurându-se că acesta rămâne sigur, indiferent de extremele dinamice pe care le experimentează automobilul.
  • Furnirul Santos Straight Grain încorporează și un ceas conceput și dezvoltat de designerii și meșterii Rolls-Royce Coachbuild. Această expresie de haute horlogerie este cel mai complex cadran, față de ceas Rolls-Royce creată vreodată: asamblarea singură a fost un proces de cinci luni, care a fost precedat de mai mult de doi ani de dezvoltare!
    • Ceasul încorporează un geometric guilloché pattern rafinat din metal brut cu 119 fațete. Acesta este un semn simbolic al moștenirii mărcii; deoarece clientul a văzut pentru prima dată mașina într-o avanpremieră la sfârșitul lui 2023 – anul în care Rolls-Royce și-a sărbătorit aniversarea de 119 ani.
    • Cadranul de ceas special conceput include, de asemenea, arătătoare parțial lustruite, parțial periate și 12 marcaje de oră, fiecare cu o grosime de doar 0.1 mm. Pentru a asigura lizibilitatea ceasului, specialiștii au dat fiecărui marcaj un așa-numit infill bridge și le-au pictat manual folosind o cameră capabilă să mărească o imagine de până la 100x.
  • În timp ce multe metode haute horlogerie au fost folosite pentru a dezvolta ceasul, standardele de testare și validare de la Rolls-Royce sunt mai ridicate decât cele ale lumii ceasurilor. Acest lucru a necesitat ca specialiștii mărcii să se bazeze pe o paletă extinsă de materiale.
    • De exemplu, în loc să anodizeze marcajul de minute al ceasului, care este o practică obișnuită în fabricarea ceasurilor, acesta este finisat într-un strat ceramic ales datorită stabilității sale în timp, precum și meritelor sale estetice.
    • Zone mici ale stratului de acoperire au fost gravate cu laser pentru a dezvălui finisajul oglindă al materialului de aluminiu de sub acesta.
    • La fel ca fiecare piesă din ceas, inclusiv monograma Bespoke “double R”, acestea au fost prelucrate individual din țagle solide din oțel inoxidabil și lustruite manual înainte de asamblare.
  • Temele ceasului sunt asociate cu cadranele panoului de bord, partajând materiale, tehnici și execuție. Acestea prezintă același model guilloché repetat, precum și ornamente strălucitoare periate și lustruite și inserții albe mate, amintind de culoarea automobilului.

Ar mai fi de notat că automobilul este specificat cu volan pe stânga pentru a facilita utilizarea sa în întreaga lume. Această dimensiune internațională a fost atât de importantă pentru clientul care l-a comandat, încât Coachbuild Collective a dorit ca acesta să experimenteze automobilul în mai multe locații din întreaga lume înainte de a fi construit!

Designerii Coachbuild au folosit “holopuntea” mărcii pentru a facilita acest lucru – un mediu 3D virtual unic în care clientul folosește o cască avansată de realitate virtuală (VR) pentru a vizualiza automobilul așa cum ar apărea în anumite locații din întreaga lume.

Automobilul a fost realizat de la zero în peste patru ani de muncă. Sub capotă folosește un V12 twin-turbo de 6.75 litri (601 CP/840 Nm).

Deși prețul pentru acest Rolls Royce unic este ținut secret, mai multe surse citează unul cuprins între 25 și 30 de milioane de lire sterline (33-38 milioane de dolari).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise