În Marea Britanie se testează noi camere care măsoară intervalul de timp dintre automobile. Care este scopul lor

Numărul de camere de trafic este în creștere la nivel mondial, iar capacitățile lor se extind pe an ce trece. Încă câteva decenii şi cel mai probabil vom putea fi urmăriți în mai multe aspecte pe orice drum, aşa cum am putut vedea în unele filme.

Mai nou, într-o ţară de pe continentul european au apărut camere care monitorizează distanța dintre mașini. Primele astfel de complexe sunt acum testate activ în Marea Britanie.

FOTO: thetimes.co.uk

Una dintre ele se regăseşte în comitatul Northamptonshire. Pe autostrada M1 care îl intersectează se înregistrează zilnic, în mediu, 419 conducători auto care încalcă normele. Însă deocamdată nu sunt sancţionaţi, ci doar avertizați prin poştă. Secţiunea de drum monitorizată este de 150 de metri.

Potrivit Daily Mail, camera îi ia la vizor doar pe participanții la trafic care conduc în spatele unei alte mașini la intervale mai mici de două secunde. Astfel, nu distanța dintre vehicule este măsurată, ci intervalul de timp. Reieșind din acest fapt, că la viteze diferite valoarea distanței de siguranță dintre vehicule se va schimba, o astfel de abordare universală este destul de logică.

Jeremy Philips, șeful siguranței rutiere de la Highways England, a declarat că noile camere au fost concepute pentru a “informa șoferii despre comportamentul lor și să contribuie la formarea unei culturi de conducere”. În plus, cunoscând despre prezenţa lor, şoferii ar trebui să mai reducă din viteză şi astfel să contribuie, inclusiv, la prevenirea formării ambuteiajelor.

Highways England, care este responsabilă pentru exploatarea și întreținerea drumurilor expres din statul insular, afirmă potrivit statisticilor că nerespectarea distanței de siguranță este cauza unuia din opt accidente care au loc pe traseele naţionale.

Noua cameră a identificat deja şi conducători auto rău intenționați. Unii dintre ei au atras atenţia camerelor de 12 ori timp de două luni de zile (26.000 de șoferi au fost identificați în primele două luni de test, dintre care 3.700 au încălcat în mod repetat).

Dacă va avea succes şi efect real, noua cameră va fi introdusă pe toate drumurile principale din ţară.

Vezi şi:

https://autoblog.md/marea-britanie-politia-a-recunoscut-ca-face-uz-de-camere-si-radare-pentru-a-castiga-bani/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/