Un nou deadline! Dealerii britanici vor mai putea vinde mașini noi cu motoare cu combustie încă 10 ani

Autoritățile britanice intenționează să interzică vânzarea mașinilor cu motoare pe benzină și motorină deja din anul 2030! Primul ministru Boris Johnson a confirmat decizia pentru Financial Times, ca parte a unui nou plan format din zece puncte şi conceput pentru a reduce drastic emisiile pe teritoriul ţării până în 2050.

Restricția se va aplica mai târziu și mașinilor hibride, însă nu toate se vor califica pentru că vor trebui să fie apte de a parcurge o anumită distanţă “semnificativă” doar cu energie electrică (o cifră anume nu a fost dezvăluită). Acestea vor înceta să mai fie vândute până în 2035.

FOTO: greenflag.com // iStock/Phaustov

Interdicția era planificată inițial să fie introdusă până din 2040, iar mai devreme în acest an termenul a fost redus cu cinci ani. Acum, prim-ministrul britanic intenționează să apropie și mai mult acest deadline, dar nu este exclus ca data limită finală să fie 2032.

Astfel de acțiuni ale autorităților sunt dictate de strategia climatică care vizează zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050. Se preconizează că în 2021 guvernul britanic va aloca 500.000 de lire sterline (dintr-un total de 2.8 miliarde alocate pentru următorul deceniu) pentru dezvoltarea unei rețele de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

În prezent, mașinile electrice reprezintă doar 7% din vânzările celor noi în Marea Britanie, iar celor hibride le revine o cotă de 25%.

În toamna acestui an au devenit cunoscute planuri similare ale autorităților din California, SUA. Un decret în acest sens a fost semnat de guvernatorul statului şi el prevede că începând cu 2035 va fi introdusă o interdicție privind vânzarea de autoturisme noi (cu motoare cu ardere internă sau hibride).

Între timp în Moldova:

https://autoblog.md/moldova-se-elimina-varsta-plafon-de-import-a-masinilor-si-se-majoreaza-cotele-accizelor-pentru-vamuirea-celor-mai-vechi-de-sapte-ani/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/