Designerul-şef Peugeot se mută la Renault, iar fostul şef Renault devine noul şef Jaguar Land Rover

0

Alte mişcări interesante în lumea celor care fac şi/sau decid lansarea de maşini noi. Designerul-şef Peugeot părăseşte compania franceză după ce a fost recrutat de către rivalii de la Renault, iar fostul şef Renault devine noul şef Jaguar Land Rover!

Matthias Hossann

Provenind din “bazinul” de talente a departamentului de stil al grupului PSA, Matthias Hossann, în vârstă de 40 de ani, a absolvit școala de design Strate și s-a alăturat departamentului de stil al grupului francez în 2002. De atunci a ocupat diverse funcții la nivel internațional, cinci ani fiind munciţi în centrul de stil din Shanghai și și-a exercitat talentele în slujba tuturor mărcilor din cadrul PSA. 

Începând cu 2013, el a fost responsabil pentru designul prospectiv al mărcii Peugeot, redat de cele mai noi concepte, inclusiv e-Legend, dar și a pilotat proiectarea preliminară a vehiculelor mărcii, inclusiv a celor mai noi generaţii 208 și 2008.

Numirea sa în funcţia de designer-şef al brandului Peugeot îi permite să treacă logic de la viziunea strategică a designului mărcii la implementarea stilului modelelor de producție și, prin urmare, să susțină dinamica mărcii în anii următori.

Matthias Hossann a preluat funcția Design Director pentru marca Peugeot începând cu 28 iulie, de la Gilles Vidal, omul care a lucrat la PSA timp de aproape un sfert de secol! Inițial s-a alăturat companiei Citroen în calitate de un membru al echipei design, iar în 2010 a fost numit designer-șef al brandului Peugeot. Gilles Vidal a fost cel sub conducerea căruia a fost creată identitatea estetică corporativă actuală a companiei Peugeot, care este comună în toată gama de modele a mărcii.

Într-un material publicat în exclusivitate de automobile-magazine.fr, colegii noştri scriu că tatăl modelelor 208, 308 şi 3008 a ajuns la Renault! Ce postură va ocupa deocamdată nu se cunoaşte. Însăşi Renault nu a confirmat deocamdată informaţia.

(update) Renault anunţă oficial despre primirea lui Vidal în rândurile sale. Acesta va face parte din echipa de design a grupului Renault din noiembrie 2020 şi îl va avea superior pe Laurens van den Acker.

FOTO: whichcar.com.au // Gilles Vidal

A doua mişcare interesantă despre care vă spuneam este decizia proprietarilor Jaguar Land Rover de a-l numi pe fostul şef al Renault Groupe, Thierry Bolloré, în calitate de CEO al JLR. Acesta îşi va juca rolul cu toate actele în regulă din 10 septembrie 2020!

Thierry Bolloré are o experienţă vastă în domeniul auto, cel mai recent fiind în funcția de director general al Groupe Renault și anterior în funcții de conducere la furnizorul global de automobile Faurecia. Acesta îl va succede pe profesorul Sir Ralf Speth, cel care a stat la cârma grupului britanic un deceniu şi care va prelua funcția anunțată anterior de vicepreședinte neexecutiv al Jaguar Land Rover.

“Jaguar Land Rover este cunoscut în întreaga lume pentru moștenirea sa fără pereche, designul rafinat și integritatea profundă a ingineriei. Va fi privilegiul meu să conduc această companie fantastică prin ceea ce continuă să fie cel mai testat timp al generației noastre. Cunoscut pentru pasiunea și spiritul lor, oamenii din spatele Jaguar Land Rover sunt forța motrice a succesului său. Nu aș putea fi mai încântat să mă alătur echipei, decât continuând modelarea viitorului acestei companii iconice”, a declarat francezul în vârstă de 57 de ani.

Renault CEO Thierry Bollore poses during a photo session in Paris on April 25 , 2019. (Photo by JOEL SAGET / AFP) (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP via Getty Images)
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata