(foto) Metoda “Ghiulul”. Atenţie la o înșelătorie pe care o puteţi întâlni pe drumurile din România

Pentru a obține bani cât mai ușor, unele persoane apelează la strategii infractionale la care poate nici nu te aștepți.

Un exemplu recent vine din judeţul Botoşani din România, acolo unde doi indivizi dintr-o mașină cu numere străine opreau șoferii în trafic cerând ajutor pe motiv că au rămas fără carburant. Aceștia solicitau bani pentru carburant, încercând să dea la schimb “bijuterii din aur”.

Mai mulți șoferi au avut de-a face cu ei, iar unii i-au fotografiat și i-au arătat pe rețelele de socializare, scrie botosaninews.ro

“Azi a sunat șoferul care strânge laptele pentru Tudia la 112…a fost oprit și încercau să îl păcălească. Au o mașină neagră și nu sunt numai ei prin zonă. Mai sunt și alte mașini care tot același lucru fac”, a spus o botoșăneancă.

“După amiaza erau pe ruta Vorniceni-Săveni și ziceau că nu au motorină și încercau să ne vândă un ghiul pentru 100 lei!”, a spus o altă femeie.

“Acești indivizi cu Mercedes cu numere de Bulgaria încearcă să oprească lumea în trafic pentru a vă jefui. I-am observat pe ruta Lunca-Suliţa”, a afirmat un bărbat.

“Era pe margine de drum… la Santa mare… și zicea că nu are motorină și să-l ajut… făcea el pe nebunul… dar mi-am dat seama că e ceva vrăjeală și am plecat… și când l-am văzut pe o fotografie dintr-o postare pe Facebook mi-am dat seama că era același tip”, a mai declarat un tânăr.

Descrierea metodei “Ghiulul”, potrivit Promotor: cei care au fost păcăliți spun că au întâlnit un bărbat oprit pe dreapta care face semn șoferilor aflați în trafic să oprească şi ei, pentru a le cere bani de carburant, pentru că a rămas în pană de combustibil și are o problemă urgentă de rezolvat.

În schimb, și motivând că nu are bani la el, acesta le oferă un ghiul de aur, care este de fapt de tablă. În schimbul inelului, bărbatul misterios, un escroc, le cere diverse sume de bani. Pentru cei care acceptă ar putea fi un chilipir, dacă ghiulul chiar ar fi de aur.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/