(video) Toyota RAV4 a fost aleasă Maşina Anului în Japonia în a 40-a ediţie a concursului

Concursul JCOTY (Japan Car of the Year) a ajuns la a 40-a ediţie şi marele premiu a rămas acasă! Maşina Anului 2019-2020 în Ţara Soarelui Răsare a fost aleasă noua generaţie Toyota RAV4!

Amintim că acest crossover în noua caroserie A 50 a marcat întoarcerea modelului în statul insular. A patra generație (seria А 40) nu a fost prezentată acasă deloc, deși uzina locală din Tahara o făcea pentru export. Niponii au trebuit să reziste doar cu maşinile din seria A 30, care au început să fie oferite de dealerii japonezi şi la patru ani după scoaterea acesteia de pe arena internaţională. După ce a expirat şi această perioadă, clienţilor le-a rămas să aleagă, dintre crossovere, doar modelele C-HR sau Harrier.

Cu o astfel de istorie sumbră, noul RAV4 se întoarce pentru a-şi bucura fanii, aşa cum a făcut-o şi noua Corolla, versiunea globală a căreia nu s-a oferit în statul insular timp de şase ani.

Juriul format din 60 de jurnaliști locali au ales cea mai bună maşină nouă care a intrat pe piaţă locală în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019. Lista inițială a candidaților a fost formată din 35 de mașini, doar 13 dintre ele fiind de mărcă japoneză. În marea finală au acces în total 10 modele dintre care şase sunt de producţie autohtonă, iar două sunt realizate direct de Toyota.

Concursul auto Mașina Anului în Japonia se desfășoară din 1980 şi până în prezent, iar Toyota a câștigat de opt ori. Ultima medalie de aur a ridicat-o acum zece ani cu ajutorul modelului Toyota Prius din generația a treia.

Iar mai nou a făcut-o cu noul RAV4 care a cucerit juriul prin caracteristicile de la capitolele: confort datorită noii platforme, suspensiei şi motorizărilor disponibile, feeling-ul de conducere, un portbagaj mare și o ofertă largă de sisteme de tracțiune integrală la alegere (cu un ambreiaj tradiţional, ambreiajele individuale sau o transmisie hibridă cu un motor electric pe puntea din spate) şi respectiv un preţ rezonabil în raport cu nivelul de dotări oferite standard.

Rezultatele concursului JCOTY 2019-2020

1. Marele câştigător Toyota RAV4 – 436 de puncte

2. Mazda3 – 328 puncte

3. BMW Seria 3 Sedan – 290 puncte

4. Toyota Corolla/Corolla Touring Sports – 118 puncte

5. Jaguar I-PACE – 109 puncte

6. Jeep Wrangler – 56 puncte

7. Honda N-WGN/N-WGN Custom – 54 puncte

8. Mercedes-Benz A-Class hatchback/A-Class sedan – 53 puncte

9. Nissan Dayz/Mitsubishi eK – 35 puncte

10. Daihatsu Tanto/Tanto Custom – 21 puncte

De asemenea, organizatorii concursului au oferit distincţii şi în nominalizările aferente. Cea mai bună maşină de import a fost numit noul BMW Seria 3, cea mai inovatoare maşină a anului în Japonia a fost desemnată sedanul modernizat Nissan Skyline cu un complex ProPilot 2.0, SUV-ul Jeep Wranlger a fost considerat cel mai emoțional, iar cea mai bună mașină-cheie (kei car) a devenit familia Nissan Dayz/Mitsubishi eK.

Iată câştigătorul titlului de anul trecut:

https://autoblog.md/foto-paradox-dupa-paradox-masina-anului-in-japonia-este-din-nou-un-volvo/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/