(video) Noul Porsche Taycan – Maşina Anului 2020 în Germania

Noul Porsche Taycan este Maşina Anului 2020 în ţara de origine! Noul electromobil sport a reuşit să cucerească voturile juraţilor concursului GCOTY, chiar dacă impactul unor modele ca BMW Seria 3 şi Opel Corsa este mai mare pe piaţa locală.

Reprezentanții celor mai importante entităţi auto din Germania au ales pentru finala concursului cinci modele dintr-un total de 35 nominalizate. Lista cuprindea câte cinci BMW-uri şi Mercedes-uri, patru modele Toyota, trei marca Audi şi altele.

Conform regulilor, candidații au trebuit să apară pe piața locală într-un an, cu un preț de bază mai mic de 100.000 de euro, pentru a exclude modele exclusive.

Putem spune în context că, cei de la Porsche au avut noroc, pentru că au lansat versiunea 4S, asta pentru că iniţial existau doar versiunile Taycan Turbo şi Turbo S, care au un preţ ce depăşeşte plafonul respectiv.

Un top cinci automobile a fost văzut format de mass media germană din noua generaţie BMW Seria 3, noile Peugeot 208 şi Opel Corsa, noua generaţie Mazda3, dar şi noul Porsche Taycan. Interesant este de remarcat că, în ciuda popularității crescânde a modelelor SUV, nici unul măcar nu s-a găsit printre finaliști.

Noul Taycan a câștigat primul loc pentru designul său recunoscut, caracteristicile dinamice remarcabile, dar şi impactul pozitiv pe care îl are asupra mediului înconjurător.

Premiul a fost ridicat de însuşi CEO-ul companiei, Oliver Blume, care a declarat:

“Suntem foarte mândri că am reușit să convingem acest juriu cu Taycan și am primit premiul German Car of the Year 2020 pentru cea mai bună mașină nouă din Germania. Premiul, încă o dată, confirmă că am luat calea cea bună cu strategia noastră de a pune un adevărat Porsche pe drum, chiar și cu propulsie electrică”.

De menţionat că ediţia anterioară a concursului a fost câştigată de noul Jaguar I-PACE. Mai târziu, respectiv în acest an, electromobilul britanic a câștigat titlul de Maşina Anului 2019 în Europa, anunţ făcut la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde am discutat cu designerul modelului.

Este posibil ca aceeaşi istorie să se repete şi cu noul Taycan, asta pentru că este inclus în lista candidaţilor!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise