(video) Un prevestitor al noului Opel Corsa GSi!? Detalii despre versiunea Corsa GS Line

Ieri, 22 septembrie, s-a încheiat ediţia din 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt la care am participat. Unul dintre producătorii auto locali care s-au prezentat a fost Opel cu o listă de maşini anunţată preliminar, însă iată că abia acum ne comunică detalii despre, posibil deocamdată, cel mai scump Corsa de generaţie nouă cu motor cu ardere internă.

Noul Opel Corsa GS Line a debutat exact în acelaşi loc unde a apărut acum 32 de ani strămoşul său – Opel Corsa A GSi. Prima generație a mașinii sportive mici nu și-a pierdut nimic din atracțiile sale până în zilele noastre, iar împreună cu noutatea formează un duo perfect distractiv de condus.

GSi este prescurtarea Opel pentru “Grand Sport Injection” (anterior se numea GT/E) şi a fost dată modelelor de maşini deosebit de sportive cu emblema fulgerului din anii 1980. Kadett E GSi și Manta GSi au fost urmate în 1988 de sportivul din clasa de mașini mici – Opel Corsa GSi. O mașină la fel de dinamică ca o motocicletă: ultra-compactă, cu doar 820 de kilograme, cu arcuri proeminente la roţi, scaune sport, 100 CP și 188 de km/h viteză maximă.

Ambiția Opel a fost întotdeauna de a face inovațiile și conducerea antrenantă accesibilă tuturor, iar producătorul auto a rămas fidel acestui angajament de-a lungul deceniilor. Cel mai bun exemplu este urmaşul lui Corsa A GSi – noul Corsa GS Line. Originile genelor noii mașini sunt evidente la prima vedere. La fel ca şi cele ale GSI-ului anilor ’80.

Cea de-a șasea generație Corsa este dotată pentru eficiență până la cele mai fine detalii, este mai modernă și mai dinamică ca niciodată. Fanii maşinilor cu aspect sportiv pot opta acum pentru, posibil deocamdată, această versiune de top. Fiind o stea strălucitoare dinamică, Corsa GS Line este o adevărată atracție, la fel ca şi Corsa GSi.

Motorul cu injecție de 1.6 litri, nou dezvoltat în 1988, a accelerat Corsa sportivă de primă generație până la 100 de km/h în aproximativ 9.5 secunde. Cu un cuplu destul de optimist, mașina a adus întotdeauna un zâmbet pe fețele șoferilor de Corsa GSi atunci când apăsau pe pedala de accelerație.

Pentru a aduce performanță și agilitate mai ridicată pe drum, inginerii Opel au adaptat șasiul și frânele modelului Corsa conform specificației GSi. Caracteristicile suplimentare includ arcuri mai rigide, amortizoare special reglate, precum și frâne cu discuri frontale mai mari, ventilate intern. Barele anti-ruliu din față și din spate au menținut mașina în siguranță când trebuia să facă viraje la viteze mari.

Și ce se întâmplă astăzi? Noul Corsa GS Line este la fel echipat cu tehnologie de ultimă generație, cum ar fi motorul turbo de 1.2 litri cu 130 CP şi maxim 230 Nm de cuplu, care este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte. Cu acesta în dotare şi o tracţiune pe puntea din faţă poate face acum sprintul 0-100 de km/h în 8.7 secunde. Viteza maximă poate urca până la 208 km/h.

Dacă acest model este scos la exterior în evidenţă printr-un kit exterior aerodinamic modificat (cu noi bare de protecţie şi un spoiler pe hayon), o terminaţie de eşapament dublă cromată, alături de jante cu un design specific şi anvelope mai late decât cele care sunt instalate pe un Corsa obişnuit, în interior vine cu scaune sport standard.

Tot acolo se mai găsesc inserţii decorative pe bord, tapiţerie cu inserţii contrastante, un volan turtit în partea inferioară, un panou de bord cu unele afişaje specifice, etc.

Modelul este deja disponibil de cumpărat de la 19.880 de euro (cu TVA inclus în Germania).

Corsa A GSi s-a produs până în 1993 în peste 10.000 de exemplare. A fost urmat de Corsa B GSi 16V cu 109 CP. Apoi a venit Corsa C GSi cu 125 CP și o viteză maximă de 202 km/h, iar din 2007 Corsa D GSi a adoptat pentru prima dată un turbo compresor (1.6 litri, 150 CP).

Opel a continuat tradiția GSi în clasa de mașini mici cu modelul Corsa din generația a cincea în 2018. Motorul său turbo de 1.4 litri pe benzină produce 150 CP, destui pentru a o accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 8.9 secunde și să atingă o viteză maximă de 207 km/h.

Însă, amintim că un an mai devreme, în 2017, Opel a prezentat deja lucruri grozave publicului la acelaşi Salon Auto de la Frankfurt, atunci când Opel Insignia GSi și-a făcut premiera mondială. Fiind pe stand alături de modelul Insignia GSi Sports Tourer, Opel a arătat din nou lumii un model sportiv cu tracțiune integrală.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/