(video) Noul Hennessey Venom F5 se prezintă în august şi urmează a fi mai rigid decât un Bugatti Chiron

După o fază extinsă de doi ani de inginerie și dezvoltare, echipa atelierului de tuning Hennessey a făcut-o din nou. Compania a construit un nou șasiu complet din fibră de carbon care va servi drept bază pentru hipercarul Venom F5 care se pregăteşte pentru debut în calitate de model de serie.

Construit în întregime din fibră de carbon, noul său design a fost conceput și confecţionat pentru a putea propulsa Venom F5 la o viteză maximă de peste 500 de km/h! Noul șasiu al lui F5 este pe cât de dur, pe atât de ușor. Rigiditatea torsională a fost măsurată la 52.000 de Nm per grad, iar greutatea totală îi este de doar 86 de kilograme!

Un lucru interesant la acest capitol este că, potrivit colegilor de la TopGear, rigiditatea noului Venom F5 va fi mai mare decât cea a modelului Bugatti Chiron (50.000 Nm). Dintr-o altă comparaţie aflaţi că şasiul monococ al supercarului McLaren Senna cântăreşte 75 de kg.

„Șasiul nostru nou din fibră de carbon este o minunăție inginerească și să-l vezi în realitate este ca și cum ai privi o operă de artă. Este ca o bucată dintr-o bijuterie auto care este construită pentru a putea rula cu peste 500 de km/h”, a declarat fondatorul și CEO-ul companiei, John Hennessey.

Hennessey Venom F5 carbon fiber chassis 1
Hennessey Venom F5 carbon fiber chassis 3
Hennessey Venom F5 carbon fiber chassis 6

Primele trei exemplare Venom F5 sunt în prezent în producție și testele lor vor demara din trimestrul II al acestui an. Prețul de bază pentru Venom F5 este de 1.8 milioane de dolari şi în total vor fi asamblate doar 24 de exemplare: 12 pentru piața nord-americană și 12 pentru cea internaţională. Sloturile disponibile pentru automobilul în specificaţie americană sunt aproape sold out.

Debutul oficial al noului hipercar Venom F5 este anunţată pentru luna august din acest an, în cadrul evenimentului The Quail în timpul săptămânii automobilelor din Monterey, acolo unde are loc şi tradiţionalul Concurs de Eleganţă de la Pebble Beach.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/