Aston Martin anunță despre un parteneriat profund cu Lucid Group

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Interesantă strategie aleasă de compania Aston Martin, una care demonstrează că Mercedes-Benz încă nu are un potenţial dorit în ce priveşte agregatele electrice? Britanicii spun că au bătut palma şi au semnat un acord, anunţat în această dimineaţă la Bursa de Valori din Londra, cu Lucid Group, lider mondial care va ajuta la propulsarea strategiei de electrificare de înaltă performanță a Aston Martin și a creșterii pe termen lung a acesteia.

Sistemele de propulsie electrice avansate și sistemele de baterii din portofoliul companiei americane vor fi furnizate pentru maşinile electrice ale Aston Martin. Mai mult, accesul la tehnologia actuală și cele viitoare va fi utilizat pentru crearea unei noi platforme personalizate pentru BEV-urile Aston Martin.

„Acordul de furnizare cu Lucid este un schimbător de joc pentru viitoarea creștere condusă de vehiculele electrice ale Aston Martin. Pe baza strategiei și cerințelor noastre, am selectat Lucid, obținând acces la cele mai înalte performanțe din industrie și la cele mai inovatoare tehnologii pentru viitoarele noastre produse BEV.

Nu numai că vom valorifica investițiile semnificative pe care Lucid le-a făcut pentru a-și dezvolta tehnologiile de clasă mondială, dar vom îmbunătăți și mai mult experiența de conducere prin munca pe care o dezvoltă deja Roberto Fedeli (directorul tehnic al grupului Aston Martin Lagonda) și echipele sale, aliniate cu strategia noastră de ultra-lux şi performanţă.

Împreună cu Mercedes-Benz, avem acum doi furnizori de talie mondială care să sprijine dezvoltarea internă și investițiile pe care le facem pentru a ne implementa strategia de electrificare. Odată cu parteneriatul pe termen lung anunțat recent cu Geely, vom câștiga și oportunitatea de a accesa gama lor de tehnologii și componente, precum și experiența lor profundă pe piața strategică cheie a Chinei.

În ansamblu, anunțul de astăzi este un pas important în plus către realizarea ambiției noastre pentru Aston Martin.”

Lawrence Stroll, Președintele Executiv al Aston Martin

Aston Martin se mândrește cu un palmares excepțional atunci când vine vorba de crearea de platforme de vehicule inteligente și adaptabile. Această platformă complet nouă, creată la comandă, dezvoltată de Aston Martin, va sta la baza întregii game de modele electrificate viitoare a companiei, de la hipermașini la mașini sport, GT-uri și SUV-uri, primul dintre acestea fiind vizat pentru lansare în 2025.

Însă până atunci, Aston Martin va livra primul său plug-in hybrid – supercarul cu motor central Valhalla – în 2024. Iar până în 2026 toate modele Aston Martin vor avea o opțiune de propulsie electrificată, cu obiectivul pe termen lung ca gama de bază să fie complet electrificată până în 2030.

Cât priveşte parteneriatul cu Mercedes-Benz AG, acesta va fi în continuare activ şi va continua să ofere pentru Aston Martin acces la o gamă de tehnologii de clasă mondială, inclusiv sisteme de propulsie și arhitecturi electrice/electronice pentru vehiculele Aston Martin din generația actuală și viitoare, inclusiv cu motoare cu combustie internă, hibride sau electrice.

În context ar mai fi de anunţat un lucru: proiectul Vanquish a fost anulat din păcate. Aston Martin a renunțat la planurile de a construi un rival pentru Ferrari 296 GTB şi succesorul hibrid al lui Huracan, pe baza unui V6 dezvoltat in-house.

Anunţurile Lucid privind acest parteneriat:

  • Lucid și Aston Martin intră în parteneriat tehnologic strategic pe termen lung pentru integrarea și furnizarea de sisteme de propulsie și baterii de ultimă generație din portofoliul său, în contracte în valoare de peste 450 de milioane de dolari.
  • Acest acord emblematic marchează prima relație de acest gen pentru brațul tehnologic al Lucid Group, o realizare a unei viziuni care extinde aria de acoperire a produselor companiei și deschide calea pentru viitoare aplicații mai populare.
  • Aston Martin va primi acces direct la tehnologia proprietară Lucid de propulsie electrică, inclusiv unitatea sa de propulsie cu două motoare de performanță ultra-înaltă, tehnologia renumită a bateriei și revoluționarul Wunderbox.
  • Aston Martin va plăti taxe de acces la tehnologiile Lucid într-o combinație de acțiuni Aston Martin și plăți în numerar treptate, Lucid devenind acționar la Aston Martin!
  • În plus, Lucid și Aston Martin vor încheia acorduri de aprovizionare pentru componentele și sistemele de propulsie ale Lucid.

Cmentariile sunt închise