(video) Experiment: Cum se comportă o maşină cu suspensie pe bază de pistoane cu gaz de la scaune de birou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Băieții de la Garage 54 au făcut un alt experiment nebunesc și au încercat să monteze pistoane din picioare telescopice de la scaune de birou în locul suspensiei posterioare a unui VAZ clasic. Rezultatul a depășit cele mai sălbatice așteptări.

Pentru a pune în practică ideea a fost nevoie de sacrificat patru scaune. Câte o pereche de pistoane cu gaz au fost prinse pe fiecare parte a punţii posterioare. Construcția a fost ranforsată suplimentar, iar în habitaclu s-a montat un “complicat sistem” de reglare a gărzii la sol.

Un lucru amuzant la acest capitol: dacă garda la sol se putea reduce la comandă din cabină, atunci pentru a reveni la poziţia iniţială era deja necesar de ridicat maşina manual.🙂

După manipulările făcute în garaj s-a decis punerea în practică a construcției. Surprinzător sau nu, dar aceste pistoane s-au dovedit a fi foarte fiabile și rezistente, au rezistat decent la sarcini crescute, dar noua suspensie nu a fost atât de moale pe cât se așteptau inițial creatorii săi.

Iar când garda la sol a fost coborâtă cât mai mult posibil, suspensia a devenit extrem de rigidă. Un amortizor chiar s-a desprins, însă automobilul nu s-a lăsat pe o parte, deși a devenit destul de neplăcut de condus.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/