(video) Experiment: Cum se comportă o maşină cu suspensie pe bază de pistoane cu gaz de la scaune de birou

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Băieții de la Garage 54 au făcut un alt experiment nebunesc și au încercat să monteze pistoane din picioare telescopice de la scaune de birou în locul suspensiei posterioare a unui VAZ clasic. Rezultatul a depășit cele mai sălbatice așteptări.

Pentru a pune în practică ideea a fost nevoie de sacrificat patru scaune. Câte o pereche de pistoane cu gaz au fost prinse pe fiecare parte a punţii posterioare. Construcția a fost ranforsată suplimentar, iar în habitaclu s-a montat un “complicat sistem” de reglare a gărzii la sol.

Un lucru amuzant la acest capitol: dacă garda la sol se putea reduce la comandă din cabină, atunci pentru a reveni la poziţia iniţială era deja necesar de ridicat maşina manual.🙂

După manipulările făcute în garaj s-a decis punerea în practică a construcției. Surprinzător sau nu, dar aceste pistoane s-au dovedit a fi foarte fiabile și rezistente, au rezistat decent la sarcini crescute, dar noua suspensie nu a fost atât de moale pe cât se așteptau inițial creatorii săi.

Iar când garda la sol a fost coborâtă cât mai mult posibil, suspensia a devenit extrem de rigidă. Un amortizor chiar s-a desprins, însă automobilul nu s-a lăsat pe o parte, deși a devenit destul de neplăcut de condus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata