(video) Experiment: Unui truck cu sistem de condus autonom activat i s-a testat reacţia la explozia unei roţi

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dezvoltatorul american de sisteme de condus autonom, compania Kodiak Robotics din California, primul a realizat un experiment pentru a vedea reacția şi cum face faţă un truck cu autopilot unei populare defecțiuni bruște. Pe un poligon închis a fost organizată spargerea, mai bine spus explozia uneia dintre roţile directoare ale autovehiculului greu!

În timpul testelor, în cabina truck-ului se aflau doi operatori, dar aceştia nu s-au atins de comenzi, doar înregistrând ceea ce se întâmplă. În plus, aceștia au avut ocazia să intervină în cazul unor evoluții neprevăzute. Mașinăria cu remorcă a fost accelerată până la 56 km/h.

Algoritmul conform căruia a funcționat electronica de control, conform Kodiak Robotics, constă din patru etape: fixarea defecțiuni, inițierea unei proceduri de direcție și frânare, activarea semnalizatoarelor de avarie și oprirea completă.

În timpul testului, pilotului automat i s-a dat sarcina de a încetini truck-ul cu o abatere minimă de la centrul benzii. Cu toate acestea, în condiţii reale de exploatare, un truck controlat electronic va trage automat pe dreapta.

Concluzia Kodiak Robotics: sistemul electronic a gestionat situația de urgență mai bine decât ar face-o majoritatea șoferilor care s-ar pomeni într-o situaţie similară! Cu un autopilot eficient se exclud intervențiile umane greşite în direcţie şi frânare, care ar putea duce la coliziuni cu alţi participanţi la trafic sau, cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, pierderi de control a volanului cu ulterioare răsturnări.

Conform Federal Motor Carrier Safety Administration, se estimează că problemele legate de anvelope sunt responsabile de aproximativ 15% din accidentele cu truck-uri care au loc în SUA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/