(video) Ferrari a câştigat pentru a 10-a oară legendarul maraton de 24 de ore de la Le Mans

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Proaspăt revenită în cursele de anduranţă în clasa de top Hypercar, Ferrari a câștigat ediția centenară a legendarului maraton de 24 de ore de la Le Mans cu echipajul nr. 51, cu un Ferrari 499P condus de Alessandro Pier Guidi, care a împărțit mașina cu James Calado și Antonio Giovinazzi, după 342 de tururi parcurse fără niciun defect.

Constructorul din Maranello a revendicat astfel un rezultat istoric la revenirea în clasa de vârf după o jumătate de secol de pauză, echipa Ferrari – AF Corse triumfând în cea mai faimoasă cursă de anduranță din lume.

Echipajul cu nr.50, format din piloţii Antonio Fuoco, Miguel Molina și Nicklas Nielsen au finisat pe locul cinci din cauza necesității înlocuirii unui radiator spart în timpul nopţii, ceea ce a cauzat întârzieri şi scoaterea echipajului din concurs pentru podium.

Amintim că maşinile Ferrari au plecat de pe primele două poziții pe grilă după rezultatele spectaculoase de la Hyperpole, concursul de calificare în care au arătat cei mai rapizi timp de tur.

Victoria de ieri de la Le Mans a devenit a 10-a generală a Ferrari în acest maraton iconic, după cele înregistrate în anii 1949, 1954, 1958 și 1960-1965. Istoria Ferrari la Le Mans cuprinde acum 39 de victorii, inclusiv 29 de victorii în clase.

Cu acest rezultat din etapa a patra a Campionatului Mondial FIA de anduranță din 2023, Ferrari rămâne pe locul doi în clasamentul producătorilor, reducând diferența față de Toyota la 19 puncte.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise