(video) Fie trasă prin noroi sau aruncată de la înălțime, noua baterie a celor de la ZEEKR se promite a fi neinflamabilă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca chineză ZEEKR își dezvăluie prima baterie dedicată pentru mașini electrice, numită Golden Battery, în cadrul evenimentului Zeekr Power Day. Primul model care o va folosi va fi proaspătul ZEEKR 007.

Iar pentru a-și promova produsul, compania a organizat un test extrem de durabilitate a pachetului, dorind până la urmă și în primul rând să demonstreze că indiferent de circumstanțe acesta nu va lua foc, chiar și dacă ar sta în foc la o temperatură de 1.000 de grade Celsius.

Aflăm că tehnologiile pentru pachetul de baterii și celulele din litiu-fier fosfat (LFP) sunt dezvoltate de echipa internă de cercetare și dezvoltare a bateriilor a ZEEKR. Iar datorită combinării cu o arhitectură electrică de 800 V, un vehicul cu noile tehnologii prezentate poate obține o autonomie de 500 km în doar 15 minute de încărcare (10-80%)!

Chiar și la temperaturi scăzute, performanța de încărcare a noii baterii o depășește pe cea a multor concurenți, afirmă compania, care a mai anunțat astăzi startul producției sale. Este prima baterie LFP produsă în serie din lume, cu un volum de utilizare de peste 80%, mai exact de 83.7%, datorită unei structuri sandwich compacte optimizate, separatoare ultra-subțiri și a unui design integrat. Pentru comparație, astăzi, un volum de utilizare de aproximativ 66% este un standard pentru bateriile LFP.

Bateriile LFP sunt considerate, în mod tradițional de industrie, având o densitate energetică mai mică în comparație cu bateriile cu nichel-mangan-cobalt (NMC) la nivel de celule. Pentru a rezolva acest lucru, inginerii ZEEKR au proiectat cu atenție pachetul de baterii pentru a obține o densitate mare de energie la nivelul pachetului.

Puterea maximă de încărcare a Golden Battery este de 500 kW, iar rata maximă de încărcare este de 4.5C. La o temperatură de -10°C, viteza de încărcare rapidă este mai mare cu 25% decât la concurenți. Corpul bateriei este acoperit cu folie izolatoare de culoare aurie, rezistentă la înaltă tensiune de până la 4.000 V, crescând rezistența generală cu 27%. Întregul pachet este, de asemenea, rezistent la apă, conform standardului IPX8.

Densitatea excelentă de energie nu vine cu un compromis în termeni siguranță. Pachetele au trecut șase teste stricte de siguranță, inclusiv penetrarea cu ac, efectuate de Centrul Național de Inspecție și Testare a Calității Autovehiculelor.

Sedanul premium pur electric ZEEKR 007 va fi primul model care va fi echipat cu noile baterii. Livrările sale vor începe în ianuarie 2024.

Și pentru a oferi clienților cea mai bună experiență de încărcare, ZEEKR își extinde rapid infrastructura de încărcare ultra-rapidă. Până la sfârșitul lunii noiembrie, ZEEKR a deschis 401 stații de încărcare ultra-rapidă în China, peste 2.200 de terminale având o putere de 360 kW (suportată de modelul 001 în specificație chineză). Rețeaua se va extinde la 1.000 de stații în 2024, care vor opera peste 10.000 de terminale în 2026.

Cmentariile sunt închise