(video) Ford Fiesta de 100.000 de euro! Iată cum merge şi de ce costă atât de mult

Este dificil de spus cine s-ar încumeta să dea tocmai 100.000 de euro pentru un Ford Fiesta, însă dacă s-a pregătit o astfel de maşină înseamnă că şi o cerere anumită va exista.

Echipa sportivă M-Sport a dezvăluit primele imagini cu un nou automobil sport, unul pe care îl numește “prima mașină Rally3 din lume” și “biletul de intrare în lumea vehiculelor cu patru roți motrice”.

Această Fiesta, pregătită pentru noua clasă competiţională, are un preț de 99.999 de euro (fără TVA şi alte taxe de înregistrare) şi se poate comanda deja din 16 noiembrie.

Modelul sport are sub capotă un motor EcoBoost turbo de 1.5 litri, care dezvoltă 218 CP şi 400 Nm de cuplu. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze secvenţială în cinci trepte, prin care toată puterea se transmite roţilor printr-un sistem de tracţiune integrală. Astfel, acest hatchback poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în doar cinci secunde, iar viteza maximă îi este limitată la 185 de km/h. Greutatea îi este de 1.210 kg.

Suspensia mașinii de raliu utilizează amortizoare sportive cu reglare în trei trepte. Ford Fiesta Rally3 mai este echipată cu roţi cu jante de 17 inci pentru deplasarea pe drumuri asfaltate sau cu roţi cu jante de 15 inci şi cu anvelope corespunzătoare pentru drumurile cu pietriş.

Automobilul se planifică a fi asamblat în cadrul diviziei poloneze a M-Sport din Cracovia. Livrările vor începe după ce este Fiesta Rally3 va fi omologat de FIA. Conform planului dezvoltatorilor, acest lucru se va întâmpla la 1 martie 2021.

Maşina din imagini a fost creată pentru o nouă categorie de raliu sub egida FIA – Rally3 – care este o clasă mai accesibilă, decât înainte, pentru participarea echipelor cu maşini cu AWD. La competiții de diferite niveluri, inclusiv în campionatul european, această clasă ar trebui să apară în sezonul din anul viitor.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-test-drive-testat-slovenia-noul-ford-fiesta/
https://autoblog.md/foto-premiera-editia-limitata-ford-fiesta-st-edition/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/