(video) Ford şi McDonald’s s-au gândit cum să transforme pulpa boabelor de cafea în părţi componente auto

Ford Motor Company și McDonald’s SUA vor oferi în curând vehiculelor “un spor de cofeină”, folosind o parte dintr-o “capsulă” bine cunoscută şi întrebuințată în rutina de dimineață – bobul de cafea.

Pulpa din care se extrag boabele după uscare nu va mai fi aruncată fără folos, ci va fi folosită pentru crearea de părţi şi componente auto precum carcasa farurilor, de exemplu.

https://youtu.be/pEwWgnJl6m4

În fiecare an, sute de mii de kg de resturi de cafea – pulpa uscată a boabelor de cafea – se elimină în mod natural în timpul procesului de prăjire. Împreună, Ford și McDonald’s s-au gândit să ofere o nouă întrebuințare inovativă acestui rest natural în loc de a fi pur şi simplu aruncat.

Companiile au descoperit că pulpa uscată poate fi transformată într-un material rezistent (şi) pentru a ranforsa anumite piese ale unui vehicul. Încălzind această pulpă la temperaturi ridicate sub oxigen scăzut, amestecând-o cu plastic și alți aditivi și transformând-o în peleţi, materialul rezultat poate fi modelat în diverse forme. Compozitul pulpei fructului de cafea corespunde specificațiilor de calitate pentru piese precum carcasele farurilor, unor componente din habitaclu şi chiar a unora de sub capotă.

Componentele rezultate vor fi cu aproximativ 20% mai ușoare și necesită cu până la 25% mai puțină energie în timpul procesului de turnare. Proprietățile de căldură ale componentei din pulpă de cafea sunt semnificativ mai bune decât materialele utilizate în prezent, potrivit Ford. Aceasta este prima dată când Ford a folosit pulpe uscate de boabe de cafea pentru a le transforma în anumite părţi componente pentru un vehicul.

De la sfârșitul secolului XX, oamenii de știință care muncesc la Ford Motor Company au cercetat modalități de înlocuire a materialelor plastice pe bază de petrol cu ​​materiale bio și pe bază de subproduse agricole:

  • 2007: Spumă pe bază de soia pentru scaune și faruri
  • 2008: Sticle de plastic reciclate pentru covoraşe, garnituri pentru roți și țesături
  • 2009: Paie de grâu pentru coșurile de depozitare și suporturile pentru pahare
  • 2010: Bumbac reciclat post-consumator pentru amortizarea sunetului în uși și portbagaj
  • 2011: Anvelope reciclate pentru sigilii și garnituri, păpădie pentru covorașe, suporturi pentru pahare și alte articole interioare decorative
  • 2012: Moneda americană reciclată şi mărunțită pentru spaţiile de depozitare mici, suporturile pentru monede și rămăşiţe de plantă Kenaf pentru structura panourilor uşilor
  • 2013: Coji de orez pentru cablaje electrice
  • 2014: Coji de tomate pentru suporturi de cabluri și coșuri de depozitare
  • 2015: Scoarță de copac de celuloză pentru aplicații sub capotă
  • 2016: Fibră de plantă Agave pentru suporturi de pahare și coșuri de depozitare
  • 2017: CO2 capturat pentru a fi transformat în spume și ulterior pentru capitonare
  • 2018: Bambus pentru piese compozite din plastic pentru interior şi părţi componente de sub capotă
  • 2019: Pulpă uscată de bob de cafea pentru carcasele farurilor și părţi componente de sub capotă

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/